Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

MEDYA NOTU

 

EMRE KONGAR

 

KISA KISA...

 

Değerli ve güzel insanlar olan sevgili okurlarım, bugün kısa kısa özetleyeceğim haber ve yorumlarla medya dünyasında küçük bir gezinti yapalım.

Internet'teki "Habertürk" sitesinin yönetcisi, Cumhuriyet'ten yetişen atak gazetecilerden Ufuk Güldemir, bir de gazete çıkarmaya hazırlanıyor.

Yeni ve büyük sermayeden bağımsız bu gazetenin başarılı olmasını diliyorum.

Yurt dışındaki Türk kökenli sanatçıların başarıları sürüyor: Serhat Karadere, Sydney Film Festivali'nde, Bound adlı çalışmasıyla, kısa metrajlı film dalında birincilik kazandı.

Ünlü sinema ve film insanımız Metin Erksan iki kitap üzerinde çalışıyor: Biri bir sinema tarihi, öteki de anıları. Bu kitapların çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu arada Büke Yayınları'ndan çıkan Dündar Soyer'in anıları ile Bir Osmanlı Doktorunun Anıları'nı da özellikle tavsiye ederim.

Ünlü edebiyatçımız Buket Uzuner'in Çanakkale üzerinde yazdığı çok önemli ve ilginç bir romanı da bitirmek üzere olduğunu okurlarıma müjdeleyebilirim.

Bu bağlamda, çok farklı bir kitap olan, Remzi Kitabevi'nin yayımladığı "Siper Mektupları", Çanakkale savaşları alanında Türk tarafının anıları konusunda önemli bir eksikliği dolduran, bir serüven kitabı heyecanıyla okunan çok güzel bir yapıt.

Yazarları ilgilendiren bir güzel haberim var: Hürriyet'in kampanyasında kullanılan Melih Cevdet Anday'ın "Telgrafhane" adlı şiiri için, ailesine gazete tarafından telif hakkının ödendiğine ilişkin bir bilgi verdi kampanyayı düzenleyen Young & Rubicam/Reklamevi adına bana mektup yazan Pınar Kara.

Kara, aynı zamanda, şiirde okurlarımın dikkatini çeken imla hatalarının da, Rauf Mutluay tarafından yazılan ve İş Bankası tarafından yayımlanan "50 Yılın Türk Edebiyatı" adlı kitabındaki metinden kaynaklandığını belirtti.

Telif hakları konusunda olumsuz bir olay da yaşanıyor: Duygu Asena'nın İnternet'te "interaktif etkileşimle" yazılan ve yayımlanan "Aslında Özgürsün" adlı romanı (ki basılı hali de Doğan Kitapçılık'tan çıktı) için e-kolay, yazara söz verdiği telif hakkını ödemeyi reddetmiş.

Bu arada Cumhuriyet'in yazarları konusunda yayımladığım listeye alamadığım sürekli ama ara sıra yazan isimler konusundaki eksiklerim sürüyor.

Cumhuriyet'e ara sıra yazan o denli önemli, ünlü ve değerli insan var ki, bunların tümünün adını yayımlamaya sütunumun yeri asla yetmez.

Ama yine de, Meriç Velidedeoğlu, Demirtaş Ceyhun, Erhan Karaesmen, Coşkun Özdemir gibi isimlerin eksik kalmasından rahatsızlık duydum.

Rahmetli Nezih Demirkent, sahibi olduğu Dünya gazetesinde, "Salı Yazıları" başlığı altında, haftanın medya olaylarını aktarır ve yorumlardı.

Şimdi bu işi basınımızın en değerli ve verimli kalemlerinden Güngör Uras yapıyor.

Dünya gazetesini bu tercihi için kutlarken, Nezih Demirkent'in son yazılarını da kitaplaştırmalarını beklediğimi belirtmeliyim.

Radikal'de Hakkı Devrim, Milliyet'ten Cumhuriyet'e gelen yeni yazarlara başarılar diledi; kendisine yakışan bir zarafet; kutlarım.

Son bir haber de değerli yazarımız Orhan Pamuk'tan:

O da son romanını bitirmek için sıkı bir çalışma içinde olduğunu söyledi geçenlerde.

Merakla bekliyorum.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional