Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

9 Ocak 2023

Altılı Masa, Ayrıntıya Girdikçe Kaybediyor!

Altılı Masa’nın iki büyüsü vardı:

1) “Güçlendirilmiş Parlamenter Rejim” taraftarı olmak.

2) Sağ-Sol ayrımını çapraz kesen ve anlamsızlaştıran Demokratik Rejim-Otoriter Rejim ayrımını siyasal yaşama egemen kılmak.

Ne yazık ki, belki küçük partilerin liderlerinin kendilerini kanıtlama çabasından kaynaklanan bir biçimde sanki ülkede Demokratik Rejim varmış gibi, tartışmalı ve dikenli konular üzerinde nasıl kararlar alacaklarına ilişkin garip ve genel beklentilere aykırı açıklamalar yapmaya başladılar.

Ve ancak gerçek Demokratik Rejim içinde TBMM’da tartışılabilecek olan bazı önemli konularda hem Altılı Masa olarak, hem de bu masadaki küçük partilerin genel başkanları olarak, kamuoyunun genel Demokrasi beklentileriyle pek de uyuşmayan aykırı bir takım önerilerde bulunuyorlar.

Her garip ve aykırı açıklama ve öneri, kamuoyunda Demokratik Rejimi yeniden kuracağı konusunda Altılı Masa’ya duyulan güveni biraz daha azaltıyor.

Lütfen, özellikle küçük partilerin liderleri egolarını cilalamaktan veya zaten sayıları pek fazla olmayan çekirdek seçmenlerine, genel beklentilere aykırı mesajlarla selam yollamayı bıraksınlar da, “Güçlendirilmiş Parlamenter Rejim” konusundaki genel tutum ve davranışlarını ifade etmekle yetinsinler.

Unutmayalım, iktidar zaten Demokratik Rejim taraftarlarının Altılı Masa’ya küserek sandığa gitmemelerini sağlamak için çalışıyor.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional