Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

31 Ekim 2022

Gemlik'ten Beşiktaş'a Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları. Konferanslar ve İmza Günleri...

28 Ekim Cuma günü Gemlik Belediyesi'nin davetlisi olarak "Kitap Liman" adıyla düzenlenen kitap fuarında Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i anlatarak ve kitap imzalayarak başladım Bayram kutlamalarına.

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan hem Belediyecilik hizmetlerini hem de özellikle üniversite öğrencilerine dönük özel destek hizmetlerini mükemmel bir biçimde örgütlemiş:

Sokaklarda birlikte yürürken halkın kendisine karşı gösterdiği sevgiyi somut olarak gözlemledim.

Gemlik'i uygar bir zeytin ve sahil kenti olmanın yanında bir kültür ilçesi haline de getirmiş.

Gerek ulusal gerek yerel pek çok ünlü yazar ve şair "Kitap Limanı" programına söyleşi ve imza günleriyle katılmıştı.

Ben de önce imza yaptım.

Sonra Skype bağlantısı ile TELE 1'de Merdan Yanardağ ile birlikte yaptığımız 18 Dakika programına katıldım.

Programdan sonra beni sabırla beklemiş olan değerli okurlarıma Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i, insanlık tarihi içine oturtarak anlattım.

Daha sonra yeniden imza yaptım ve yemekten sonra sabaha karşı İstanbul'a döndüm.

Belediye Başkanı Uğur Sertaslan'a, bu Kitap Fuarı'nda bana eşlik eden Uğur Yaşar hanıma ve beni kucaklayan Edremit'li okurlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

* * *

Bu konuda medyada çıkan haber şöyleydi:

"Gemlik'te Kitap Limanı'nda Atatürk ve Cumhuriyet söyleşisi:

Bursa'nın Gemlik Kitap Limanı'nda Ali Lidar, Eren Aysan, Haydar Ergülen ve Emre Kongar okurlarıyla buluştu. Yazarlar söyleşilerin ardından kitaplarını imzaladılar.

BURSA (İGFA) - Fuarda gerçekleşen "Yüzyıllık Cumhuriyet" söyleşisinde toplum bilimci Prof. Dr. Emre Kongar konuşmacı olarak yer aldı.

Kongar , "Mustafa Kemal Atatürk'ün ne yaptığını anlamak için insanlık tarihini bilmek gerekir. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu topraklarda yaptığı devrim tarihi şaşırtan bir devrim olmuştur ve eşi benzeri yoktur" diye konuştu.

Osmanlı tarihine de değinen Kongar, "Osmanlı'nın niye çöktüğünü bilmeden Atatürk'ü anlayamazsınız. Atatürk Osmanlının endüstrileşemediği için sona ermekte olduğunu biliyordu. Türk tarihinde iki dahi var. Biri Fatih Sultan Mehmet öteki de Atatürk 'tür. Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet'ten bile ileri bir dahi" dedi.

Atatürk 'ün milliyetçilik anlayışına da değinen Kongar, "Atatürk milletler arası eşitlik istedi ve cumhuriyeti kurarak gerçek demokrasinin temellerini attı" diye konuştu.

İKİNCİ YÜZYILDA CUMHURİYETİMİZİ İLERİ TAŞIYACAĞIZ

Gemlik Kitap Fuarı'nda tarih, kültür ve edebiyat alanında pek çok söyleşi gerçekleştirdiklerini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan,

"Cumhuriyetimizin 99. yılını kutladığımız şu günlerde, Emre Kongar hocamız ile Atatürk ve cumhuriyeti konuştuk.

İkinci yüzyılda cumhuriyetimizi daha ileri taşımak, hak, hukuk, adalet ve demokrasiyi güçlü şekilde yeniden tesis etmek için tarihi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarihsel karakterleri iyi bilmeli ve yorumlamalıyız.

Gemlik'te bir haftadır bu programları gerçekleştirerek özellikle gençlerin değerli yazarlarımız ile bir araya gelerek kültür ve bilinçlerini geliştirmeleri için çalışmaya devam ediyoruz. Tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun " şeklinde konuştu."

* * *

İstanbul'da birkaç saatlik uykudan sonra, koşarak TELE 1'de Nilüfer Bıyıklı'nın genellikle sanatçıları ve edebiyatçıları konuk ettiği "Başka Sohbetler" programına konuk oldum.

Nilüfer Hanım 'ın ev sahipliğinde çok keyifli bir Atatürk ve Cumhuriyet sohbeti yaptık.

Kendisine teşekkür ederim.

Oradan yeniden koşa koşa, Beşiktaş Belediyesi'nin Beltaş Kitap Kafe adlı mekanındaki söyleşi ve imzaya beş dakika kadar gecikmeyle yetiştim.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş meydanının deniz kenarındaki mezbeleliği tam bir kafe, restoran ve gezinti cenneti haline çevirmiş.

Zülâl Kalkandelen 'le birlikte değerli okurlarımıza DEVRİMİN VE KARŞI DEVRİMİN YÜZ YILI kitabımızın ikinci cildini anlattık.

Katılımcıların sorularını yanıtladık ve kitaplarımızı imzaladık.

İmzadan sonra bize katılan sevgili Başkan Rıza Polat ve Kitap Kafe'nin yöneticisi Besim Kabalcı ile birlikte, çaylar eşliğinde güzel bir kültür ve siyaset sohbeti yaptık...

DEVRİMİN VE KARŞI DEVRİMİN YÜZ YILI kitabımızın birinci cildi için de bir söyleşi ve imza günü düzenleyen Beşiktaş Belediyesi'ne ve onun başarılı başkanı Rıza Akpolat'a teşekkür ettik...

Çok zarif bir davranışla bizimi adımıza Eskişehir ağaçlandırma sahalarına fidan bağışında bulunan ve bunun belgesini de bize lütfeden Rıza Akpolat'ı bu çevreci davranışı için ayrıca kutladık.

* * *

Bu konuda medyada çıkan haber de şöyleydi:

"Emre Kongar ve Zülal Kalkandelen Beşiktaş'ta Okurlarıyla Buluştu!

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Beltaş Kitap Kafe Söyleşi Günleri'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamındaki konukları Prof. Dr. Emre Kongar ve Gazeteci-Yazar Zülal Kalkandelen oldu.

Beltaş Kitap Kafe'de saat 14.00'te okurlarıyla buluşan Kongar ve Kalkandelen, birlikte kaleme aldıkları Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı isimli kitabın 2. cildinin tanıtımını yaparak bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Kongar ve Kalkandelen daha önce 14 Mayıs'ta Beltaş Kitap Kafe Söyleşi Günleri kapsamında okurlarıyla buluşup kitabın 1.cildini anlatıp imza günü düzenlemişti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kongar ve Kalkandelen'e teşekkür ederek;

"Bu özel günde Prof. Dr. Emre Kongar ve Gazeteci - Yazar Zülal Kalkandelen'i burada ağırlamaktan ve bu etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden çok mutluyuz.

Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı, özellikle gençlerimiz için Cumhuriyet tarihi ve değerleri açısından referans niteliği taşıyan bir kitap.

Beşiktaş Belediyesi olarak, böylesi önemli eserleri bizlerle buluşturan isimleri komşularımızla buluşturmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı."


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional