Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

25 Nisan 2022

Kılıçdaroğlu'nun Adaylığa Doğru Yürüyüşü Başarı Kazandıkça Saldırılar Artıyor.

Kılıçdaroğlu , halka doğrudan seslenmelerle seçmeni etkilerken, son elektrik faturalarını protesto eyleminde evinin elektriğinin kesilmesiyle popülaritesini de arttırdı.

Tam bu sırada, Neoliberalizme karşı geliştirdiği eleştirel söylemle sol seçmeni de etkiledi.

Fakat, gerek laiklik konusunda yeterince hassasiyet göstermemiş olduğu için, gerekse Neoliberal politikaların Türkiye'deki baş uygulayıcısı olan Turgut Özal'a düzdüğü övgüler dolayısıyla, bu tür söylemleri kamuoyunda hâlâ kuşkuyla karşılanıyor.

* * *

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun başarılı hamlelerinden sonra, Cumhurbaşkanlığı konusunda kamuoyunda ona yapılan saldırılar artıyor.

Bunların çok önemli bir bölümü, iktidar trolleri tarafından yapılıyor.

Bir bölümü de kendilerinin Atatürkçü olduklarını iddia eden ama Erdoğan/AKP iktidarına destek veren Perinçek'in lideri olduğu Vatan Partisi'nin mensupları.

Üçüncü grup da CHP içinde Kılıçdaroğlu'na karşı olan hiziplerin mensupları.

* * *

Çok yoğun bir biçimde sandığa gitmemek propagandası yapılıyor.

Oysa, Kılıçdaroğlu'ndan daha başarılı oldukları öne sürülen gerek Ankara gerekse İstanbul belediye başkanlarından biri aday olduğu takdirde, her ikisinin meclislerinde de iktidar çoğunlukta olduğu için, hangisi aday olursa, onun kentinin yönetimi yeniden iktidarın emrine geçecek ve hiç kuşku yok ki, hortumlar yeniden çalışmaya başlayacak.

* * *

Kılıçdaroğlu'nu daha aday olmadan önce yıpratmak için iktidara yakın olan ya da Kılıçdaroğlu'nu beğenmeyen herkes elinden geleni yapıyor:

Elbette bu arada en etkili olanlar Atatürkçü olduklarını iddia eden Perinçekçiler. Çünkü onlar CHP'lileri de etkiliyorlar.

Böylece Erdoğan, henüz aday olduğunu bile açıklamadan önce seçimi kazanmanın yollarını arıyor.

Kılıçdaroğlu karşıtları da şimdiden, Türkiye'nin artık geri dönülemez bir biçimde diktatörlük yönetiminin karanlık dehlizlerinden kaybolmasının yoluna taş döşüyorlar.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional