Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

19 Eylül 2022

Yıllar boyunca, "Demokratik Laik ve Sosyal Hukuk Devleti"nden sapıldığında başımıza gelecekleri hemen hemen her dersimde, her yazımda, her konuşmamda belirttim...

Tek bir din veya mezhep ya da tek bir ırk veya milliyet üzerinden siyaset yapıldığında, herkes için geçerli olan Temel Hak ve Özgürlüklerin altının oyulacağına dikkat çektim.

Demokrasinin sadece bir çoğunluk rejimi olmadığını, azınlıkların da çoğunluk haline gelebilme hak ve özgürlüğünün bulunduğu bir rejim olduğunu...

Demokrasinin sadece seçilmişliğe değil, Temel Hak ve Özgürlüklere dayalı olduğunu...

Bağımsız bir yargı erkinin, Hukuk Devleti'nin zorunlu varlığını ve seçilmişlerin bütün eylem ve söylemlerinin Anayasa'ya uygunluk açısından yargı denetimine tabi olması gerektiğini vurguladım.

İnternet siteleri fonksiyonel olmaya başladığında da oğlumun özendirmesi ve yardımıyla, 2000 yılından itibaren kendi internet sitem olan www.kongar.org adresinde her hafta Pazartesi günleri, Cumhuriyet'teki yazılarımdan farklı bir yazı yayınladım ve Demokratik Rejimi bekleyen tehlikelere dikkat çektim.

Ama bütün uyarılarıma rağmen 2022'deki karanlık günlere geldik!

En sonunda da "Ben söylemiştim"...

"Ben uyarmıştım"...

Sözlerimin somut bir kanıtı olarak "Aymazlığın İbretlik Öyküsü" adlı kitabımla bu uyarılarımı tekrar kamuoyunun dikkatine sundum.

Değerli okurlarıma çok teşekkür ederim, çok kısa bir sürede bu kitap ikinci baskıyı yaptı.

* * *

Ne yazık ki Parlamenter Demokratik Rejimi sonlandırıp "Şahsım Devleti"ni kuranlar artık toplumu yolsuzluklara, yoksulluğa, yasaklara ve yobazlara kurban ettiklerinden, iktidarlarını sürdürebilmeyi yine Demokratik Muhalefet Cephesi içindeki dinci/mezhepçi ve etnik/milliyetçi çelişkilere, bu çelişkileri kavgaya dönüştürmeye bağlamış görünüyorlar.

İktidar, geçmişinde milliyetçilik ve etnikçilik olan iki partiyi, İYİ Parti ile HDP'yi, Türkçülük ve Kürtçülük ideolojileri üzerinden kavga ettirmeye ve muhalefet partileri arasında gerçekleşmekte olan Demokrasi İttifakını dağıtmaya çalışıyor.

Bütün kamuoyu, iktidarın bu ayak oyunlarını dikkatle izliyor...

Ve tarih, Demokratik Rejim'in yeniden kurulmasını engelleyecek hataları yapanları asla affetmeyecek bir titizlikle bütün olup bitenleri kaydediyor!


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional