Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

12 Aralık 2022

TÜYAP Kitap Fuarında Beş Saatlik Maraton.

Dün TÜYAP'ın geleneksel İstanbul Kitap Fuarı'nda bir saati konferans olmak kaydıyla, beş saatlik bir konuşma ve imza maratonu yaptım.

Üstelik hem Kanada ve ABD seyahatlerimin yorgunluğu, hem "Jet Lag" denilen saat farkı sarsıntısı ve üstelik bunların hiç biri yetmiyormuş gibi, çok ağır bir grip ve o nedenle uygulanan son derece ağır bir antibiyotik tedavisi.

Hasta yatağımdan sürünerek kalktım ve saat 13'te başlayacak olan konferansa zamanından önce yetiştim.

Fuar alanına biraz erken gittiğimiz için bir kahve içmek için konuk odasına girdiğimde "Türk Yıldızları" diye anılan dünya şampiyonu pilotlarımızla karşılaştım ve bu güzel sürprizin verdiği enerjiyle bütün maratonu başarıyla tamamladım.

Türk Yıldızları üstün insanî yeteneklerin tümünü kişiliklerinde birleştirmiş olağanüstü pilotlar.

Onların yapabildiklerini düşününce kendimden utandım ve hiçbir aksama yapmadan beş saatlik maratonu sorunsuz bitirdim.

* * *

Aslında önce konferans, sonra Cumhuriyet Kitapları'nın standında iki saatlik imza ve en sonunda da iki saat de Remzi Kitabevi standında imza beni gerçekten zorladı ve çok yordu ama okurlarla yüz yüze, göz göze, gönül gönüle temasın verdiği moral bu yorgunluğu unutturdu.

Bu Fuardaki en önemli izlenimim, pek çok imza günümde yaşadığım bir "Kuşaklar arası aktarılma" duygusunun pekişmesi oldu.

Babalarına, annelerine, babaannelerine, anneannelerine, dedelerine, büyükbabalarına kitaplarımı imzalatan gençlere ek olarak, kimi yanında bizzat getirdiği ve bana tanıştırdığı evlatlarına, torunlarına, kimi de evdeki çocuklara torunlara kitap imzalatan yetişkinler imzaya gelenler arasında en büyük grubu oluşturuyordu.

Sanıyorum, bunun en büyük nedeni, TÜYAP Kitap Fuarı'nın 40 yıla yaklaşan geçmişi ve İstanbul halkında yarattığı alışkanlık.

Bu yıl 39'uncusu yapılan Fuar, okurlar arasında o kadar önemli bir alışkanlık haline gelmiş ki, taa Anadolu yakasından gelenlerin ve bunu özellikle belirtenlerin sayısı hiç de az değildi.

Sanıyorum, bir yazar olarak, kuşaklar arası aktarılma onurunu TÜYAP'ın, İstanbullu okurların zihinlerinde ve kalplerinde sahip olduğu bu yere borçluyum.

Beni onurlandıran dinleyenlerime, okurlarıma, Cumhuriyet Kitapları'na, Remzi Kitabevi'ne TÜYAP'a ve onun kurucusu ve yöneticisi olan Bülent Ünal'a çok teşekkür ederim.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional