Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

9 Ağustos 2021

COVID-19 salgını yeniden bir zirve yapmaya mı hazırlanıyor?

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı denetimli verilere göre son 24 saatte, 22 bin 699 yeni vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 108 kişi de hayatını kaybetti.

Bu arada, ABD'li epidemiyolog ve Dünya Sağlık Örgütü DSÖ'nün yeni tip Koronavirüs teknik heyeti lideri Maria Van Kerkhove, İngiliz Daily Telegraf gazetesine verdiği demeçte Covid-19'un yeni varyantlarına isim vermek için Yunan alfabesindeki harflerin yeterli olmayacağını ve ileride çıkacak yeni varyantların adlandırılmasında takımyıldızlarının adlarının kullanılacağını söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre; DSÖ, geçen mayısta Koronavirüs varyantlarının adlandırılmasında Yunan alfabesindeki harflerin kullanılacağını, bu uygulamayla virüsün kamuoyunda ve basında daha kolay ele alınmasının, aynı zamanda varyantların ilk kez ortaya çıktığı ülkelerle anılmasının da önüne geçilmesinin hedeflendiğini duyurmuştu.

DSÖ, yeni isimlerin mutasyonların virüsün özelliklerini değiştirmesi muhtemel ve ileride tehdit oluşturabilecek Covid-19 suşlarına verileceğini açıklamıştı. Örgüt geçen üç ay içinde Covid-19'un 5 varyantına, Yunan alfabesinden harfler kullanarak isim verdi.

Kerkhove , daha önce Yunan alfabesindeki 24 harfin yeterli olmaması durumunda eski Yunan tanrı ve tanrıçalarının adlarının kullanılacağı gibi bir seçeneğin üzerinde de durulduğunu, fakat sonra bu seçenekten vazgeçildiğini belirtti.

* * *

Sevgili okurlarım, bir an önce aşılanmalı ve kendimizi bu belaya karşı korumalıyız.

Ben hastalığı biraz ateş, bir hayli baş ağrısı, tat duygusu kaybı ve sadece verilen resmi ilaç Favicovir tedavisi ile atlattım.

Fakat aradan yedi ay geçmesine karşın, hâlâ kendime gelemedim, eski formuma kavuşamadım.

Dört ay sonra ciğerim su topladı. Bir ay sonra geçti.

Ama göğsümdeki dolgunluk hissi ve öksürük refleksi ve nadir de olsa, balgam çıkarma hâlâ devam ediyor.

Uzun lafın kısası, aşı olun, hastalığa yakalanmayın. Bu belanın vücutta ve beyinde nasıl bir tahribat yaptığı hâlâ tam olarak bilinmiyor.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional