Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

5 Temmuz 2021

Erdoğan'dan Tartışmalı Aşı Mesajları

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Haziran tarihinde partisinin Hatay Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Bir anlamda seçim kampanyasının ilkelerini belirlediği konuşmasında şöyle dedi:

"Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide, tarımda yaptıklarımızı anlatacağız. Dış politikada ne yaptık ne yapıyoruz ne yapacağız bunları anlatacağız…

"Her dönemde tevessül edildiği gibi bu süreçte de partimize yapılan saldırıların, atılan iftiraların, yürütülen karalama kampanyalarının asıl amacının ülkemizi kalkınma ve büyüme rayından çıkarmak olduğunu anlatacağız.

Gezi'de mesele nasıl ağaç değilse, 17- 25 Aralık'ta nasıl mesele hukuk değilse, 15 Temmuz darbe girişiminde nasıl mesele Türkiye değilse, bugünkü saldırıların da gayesinin hakikat arayışı olmadığını tüm millete göstereceğiz…

Arkasından ekledi:

"Muhalefetin dışardan ve içerden aldığı gazla doğrusuna, yanlışına bakmaksızın buldukları her malzemeyi kullanarak sahada boy gösterdiğini müşahede ediyoruz.

Bakın şu anda sevgili kardeşlerim, dünyanın değişik yerlerinde Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri Amerika da dahil, kovid ile ilgili aşı var ya, bu aşıyı ücretli yaptırıyor, biliyor musunuz? Ücret alıyor, ücret.

İngiltere'de bugün 100 sterlin gibi rakamla aşı yapılıyor.

Bizde böyle bir şey yok. Biz tam aksine yeter ki aşı yaptıralım diyoruz."

Oysa Amerika'da da İngiltere'de de, Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde de aşı bedava.

Bu konuşması yurt içinde ve yurt dışında büyük bir tepki yarattı ve eleştirildi.

* * *

Kamuoyu bu konuda kendisinden bir düzeltme beklerken, 2 Temmuz'da Sakarya'da yaptığı propaganda konuşmasında, şaşırtıcı biçimde gerçeklere aykırı olan ikinci bir açıklama daha geldi:

"Bakın çok enteresan bugün İngiltere 100, 150 sterlinle aşı yapıyor. Biz ise ücretsiz aşı yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Almanya'ya gidiyorsun bakıyorsun 100, 150 avro." dedi.

* * *

Bence herkesin bildiği ve yurt dışında yaşayanların bizzat tanık olduğu dünya gerçeklerine aykırı olan bu sözlerin söylenmesinden ve ısrarla tekrarlanmasından çok, seçim propagandası konuşmaları sırasında övünç kaynağı olarak belirtilmesi, daha da vahim bir propaganda hatasıdır:

Çünkü, Erdoğan'ın herkesin bildiği gerçeklere açıkça aykırı olan bu sözleri sarf etmesi, hiç kuşkusuz yaptığı bu propaganda konuşmalarında övünmek için söylediği öteki sözlerinin de gerçek olup olmadıkları hakkında bazı kuşkuların doğmasına yol açmıştır.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional