Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

31 Mayıs 2021

Sedat Peker'in Sekizinci Videosu.

Peker 'in dün yayınlanan sekizinci videosu SüleymanSoylu, Abdülkadir Selvi, Metin Kıratlı, Freud ve Maslow gibi isimlerle süslü bir söyleşide, iktidarın Suriye ve Kürt politikaları, MİT tırları ve gelecek hafta Erdoğan hakkında yapacağı açıklamalar konularında yeniden gündemi belirledi.

İktidar, kendi politikalarını topluma zorla kabul ettirmek, onlara karşı çıkanları susturmak için yargı mekanizmasını kullandığı, bu konularda gerçekleri yazan gazetecileri bile hapse attığı için, Peker'in açıklamaları, derhal bugün gündemin başına oturmayabilir.

Ama bugün olmazsa da, yarın, çok ciddi sonuçlar doğuracak açıklamalar olarak görünüyor.

* * *

Değerli izleyenlerim, sekizinci video hemen bugün medyada gündemin başına oturmayabilir:

Çünkü, yargı sopasına ek olarak, iktidar medyası, yani Türkiye'deki gazete ve televizyonların yüzde 98'i de, emirle gündem belirlediği için, bu iddiaları/haberleri görmüyor.

Ama halk da bu medyaya karşı güvenini yitirdi ve artık iktidarın gazeteleri okunmuyor televizyon kanalları (diziler dışında) izlenmiyor.

Zaten o nedenle, TRT'de konuşan Soylu, hiç izlenmeyince, Habertürk'e Saymaz'ı ve Yanardağ'ı istedi ve onlar sayesinde izlendi.

Gerçek haber ve yorum yapan medya ise, her an evlerin basılıp insanların hapse atılacağı korkusuyla pek sesini çıkaramıyor.

Zaten Soylu, işin hemen en başında CHP'ye ve dürüst habercilik yapan gazetelere yüklenerek, etrafa korku saldı ve Peker'in iddialarının tartışılmasını engelledi.

Bütün bu nedenlerle önümüzdeki hafta, sekizinci videonun gündemi ne kadar işgal edeceğini bilemiyorum…

Ben de merakla Peker'in iddialarının medyada ne kadar yankı bulduğunu merakla izleyeceğim.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional