Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

24 Mayıs 2021

Sedat Peker'in Yedinci Videosu.

Peker 'in dün yayınlanan yedinci videosu, hem Mehmet Ağar hem de Binali Yıldırım'ın oğlu için çok ağır suçlamalar içeriyordu.

Elbette bu bağlamda Uğur Mumcu cinayetine, Kıbrıs'taki gazeteci cinayetine ve Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin tarihine ayrıntılı olarak ve derinliğine bakılmalıdır.

* * *

Bu konuda, görüşlerine çok önem verdiğim bir dostum:

"Peker yedinci videoda dünyada uyuşturucu ile mücadelede en güçlü kuruluş olan, DEA'ya, yani ABD'nin "Uyuşturucu ile Mücadele Yönetimi"ne* (Drug Enforcement Administration) göz kırptı.

Çok köşeye sıkıştırılırsa, elindeki bilgiler karşılığında ABD'den sığınma isteyebilir" dedi.

Çaresiz kaldığı takdirde hiç de uzak bir ihtimal değil.

* * *

Peker'in açıklamaları konusunda savcılar ve Meclis harekete geçmese de, CHP derhal kendi içinde bir komisyon kurmalı ve "FETÖ'nün Siyasal Ayağı" gibi bir rapor hazırlamalı ve yayınlamalıdır.

Videoların sonu beklenmeden, güvenlik uzmanlarından ve hukukçulardan oluşturulacak böyle bir komisyonun kurulması ve işe başlaması için şimdiden harekete geçilebilir.

Bu arada, FETÖ konusundaki Meclis araştırma komisyonuna CHP adına eklenen karşı oy yazısı da, ayrıca rapor formatında yayınlanıp kamuoyuna dağıtılmalıdır.


* Wikipedia'ya göre DEA Başkanı, ABD Başkanı tarafından atanır ve bu atama ABD Senatosu tarafından onaylanır. Bu yönetici ABD Başsavcısı'na karşı sorumludur. DEA karargahı Arlington, Virginia'da Pentagon'un karşısında bulunmaktadır. Ajanlarının yetiştiği kuruma ait DEA Akademisi, ABD Deniz Piyadeleri ile FBI Akademisi'nin bulunduğu Quantico, Virginia'da konuşludur.

Kurumda 21 birim, 227 saha ofisi ve 62 ülkede 86 dış ülke ofisi bulunmaktadır.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional