Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

11 Ekim 2021

Yerli Suç Örgütü Liderlerinden Sonra, Yabancı Suç Örgütü Liderleri de Türkiye'de mi?

Sevgili okurlarım, biliyorsunuz, "Mafya"nın kibarca adı "Suç Örgütü".

"Mafya Babası"na da ""Suç Örgütü Lideri" diyoruz.

Türkiye suç örgütü liderleri ile, resmen, Sedat Peker'in (kendi sözleri ile) kişisel özel sorunlarına ilişkin intikam eyleminden dolayı Türkiye'deki yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla hesaplaşması sırasında tanıştı.

Peker 'in ifşaatı pek çok rüşvet ve yolsuzluk olayını açığa çıkardı.

Bodrum'daki bir marinanın nasıl zorla el değiştirdiğinin ve Sezgin Baran Korkmaz gibi bir kişinin de hangi yolsuzluk ve rüşvet olaylarına bulaştığının kamuoyu tarafından öğrenilmesini sağladı.

Her ne kadar bu yolsuzluk ve rüşvet olaylarının failleri Sezgin Baran Korkmaz dışında pek bir müeyyide ile karşılaşmadılarsa da, eldeki bilgi ve belgeler kayda geçtiği için bunların da hesabı mutlaka bir gün sorulacaktır.

* * *

Sedat Peker olayı, "Örgütlü Suç Liderleri" konusunun sadece bir yönü.

Konunun bir başka yönü, İran, Azerbaycan, Çeçenistan, Irak, Suriye, Afganistan gibi ülkelerdeki siyasal hesaplaşmaların ve mafya ilişkilerinin Türkiye'ye de taşınmış olması ve burada işlenen, cinayetler, suikastlar gibi çeşitli adi ve siyasal suçlar.

Bu konuda dün odatv'de bir haber yayınlandı.

Konunun önemi açısından haberi aşağıya aldım.

* * *

"Mafya istilası... Odatv peşini bırakmıyor... İçişleri Bakanlığı neden hala sessiz"

Odatv, Almanya'yı ayağa kaldıran çete lideri Sanger Ahmadi 'nin peşinde... Alman basınının Türkiye'de olduğunu açıkladığı Ahmadi ile ilgili İçişleri Bakanlığı Odatv'nin ısrarlı sorularına rağmen hala sessiz...

Odatv, Almanya'yı alarma geçiren çete lideri Sanger Ahmadi 'nin peşini bırakmıyor. Alman polislerini ölümle tehdit eden ve rahat bırakılmaması durumunda Frankfurt'ta yaşayan Afganları cinayete teşvik edeceğini açıklayan Ahmadi'nin Alman basını tarafından Türkiye'de olduğu öne sürülüyor...

İÇİŞLERİ SESSİZ

30'dan fazla suça bulaşan "Lions-Cartel" adlı uyuşturucu çetesinin başında olan ve Afganistan'a sınır dışı edilen Ahmadi ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın sessizliği sürüyor.

Alman Polis Teşkilatını alarma geçiren polis ailelerinin ve yakınlarının yakın korumaya alınacağının açıklandığı olayla ilgili Odatv, İçişleri Bakanlığı'na ulaştı ve "Ahmadi Türkiye'ye yasadışı mı girdi, hakkında bir karar veya girişim var mı, Kırmızı Bülten'le aranan biri mi, Almanya'nın bir hamlesi var mı?" sorularını yöneltti ama cevap alamadı.

YENİ ŞÜPHELER

Odatv bugün de Ahmadi ile ilgili İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği'ne yeni sorularını iletiyor:

"- Almanya Devlet Sekreteri Stephan Mayer 'Bu suçlunun bir daha Almanya'ya geri gelemeyeceğini nasıl garanti ediyorsunuz' sorusuna 'Türk güvenlik yetkilileriyle birlikte alınan ihtiyati tedbirlere dayanarak, Ahmadi bir daha Almanya'ya gelemez' derken ne demek istiyor?

Türkiye Almanya'ya Ahmadi konusunda bir güvence verdi mi?

- Suç örgütü lider sabit olan Ahmadi konusunda İçişleri Bakanlığı'nın herhangi bir tasarrufu bulunuyor mu?

- Ahmadi Türkiye'de mi?"

CHP'Lİ VEKİL SORDU

Odatv'nin haberinin ardından TELE 1'de yayınlanan Zeynel Lüle ile Gerçeğin İzinde programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da İçişleri Bakanlığı'na seslendi. "İçişleri Bakanı senin görevin ne?" sorusunu yönelten Başarır şunları ifade etti:

"Sanger Ahmadi Almanya'da bir uyuşturucu çetesinin yöneticisi. Alman polisini tehdit etmiş ve bu kişi Türkiye'de lüks gece kulüplerinde otellerde kalıyor.

Instagram hesabında kurşunlarla fotoğraf paylaşıyor.

İçişleri Bakanı senin görevin ne? Senin görevin büyükşehir belediyesi zabıtalarını darp etmek, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini tutuklatmak mı? Bu ülkeyi yönetemiyorsanız bırakın artık. Bu kişi ülkeye girdiyse polisler, yetkililer bunu araştırmak zorundadır."

RESMEN İSTİLA

Birçoğu Kırmızı Bülten'le aranan Nadir Salifov,Guram Chikhladze, Çetin Gören, Nejat Daş ve Hakan Ayık gibi birçok suç örgütü liderinin soluğu Türkiye'de alması dikkatleri çekiyor...

* * *

Sevgili okurlarım, gayri resmi sayıları on milyona yaklaşan sığınmacıların arasında acaba kaç tane terörist, kaç tane katil, kaç tane cellat, kaç tane mafya lideri, kaç tane casus var?

Son günlerdeki haberler, Türk askerlerini de yakan bir IŞİD celladının Gaziantep'te kuşçu dükkanı işlettiğini bildiriyordu.

Kim bilir daha yukardaki haberde sözü edilen gibi kaç mafya mensubu ve lideri var ülkemizde?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional