Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

27 Ocak 2020

ELAZIĞ - MALATYA Depreminin Gösterdikleri!

Cuma Gecesi yüreklerimizi dağlayan deprem, zaten bildiğimiz bir takım gerçeklerin bir kez daha gündeme gelmesine yol açtı:

1) Bütün kaynaklar tüketildikten sonra, ekonomik büyümenin tek motoru olarak kullanılan inşaat sektörü, hâlâ çağdaş ve güvenilir binalar yapmaktan uzak bir fırsatçılık içinde çalışıyor.

2) Bu depremde de çürük binalar en büyük ölüm ve yaralanma nedeni olarak ortaya çıktı.

3) Sosyal Medya, haberleşme bakımından büyük bir hizmet gördü.

Bazı yanıltıcı ve kötü niyetli kullanımlara karşın, deprem bölgesindeki sorunlar, güvenilir sığınma yerlerinin adresleri, yardım gereksinmelerinin duyurulması bakımlarından özellikle Twitter'ın işlevi çok olumlu oldu.

4) Toplumun yardımlaşma içgüdüsü bir kez daha ortaya çıktı.

5) Başta Büyük Şehir Belediyeleri olmak kaydıyla, bütün CHP'li belediyelerin depreme karşı çok hazırlıklı oldukları ve halktan da büyük destek gördükleri anlaşıldı.

6) 1999 Depremi'nden sonra depremlere önlem almak için toplanan vergilerin, paraların, ne yazık ki deprem bölgelerinde önlem almak yerine başka alanlarda kullanılmış olduğu anlaşıldı.

7) Olaya derhal, siyasal açıdan, parti kimliğiyle yaklaşan iktidar "Siyaset yapmayın" sloganıyla, her türlü eleştiriyi, soruyu suçladı ve engellemeye çalıştı.

8) İktidarın emrindeki güvenlik ve yargı organlarının bir bölümü, her türlü meşru soru ve eleştiriyi bile, (İçişleri Bakanı'nın emri ile) takibata başladı.

9) Berna Laçin hakkında bu konuda yaptığı paylaşımlardan dolayı da yeniden soruşturma açıldı.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional