Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

2 Eylül 2019

İzmitlilerle 30 Ağustos Kucaklaşması.

29 Ağustos gecesi, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in davetlisi olarak, SEKA'nın yeşil alan yapılan arsasında Uçurtma Tepesi'nde "Zafer Haftası Etkinlikleri" içinde bir konuşma yaptım ve sonrasında da kitaplarımı imzaladım.

Konuşmamda, İstiklâl Savaşı hakkındaki yalanlara değindim:

Vahdettin 'in Mustafa Kemal'i Anadolu'ya İstiklâl Savaşı yapsın diye değil, tam tersine, İngilizler aleyhine başlayan direnişleri bastırması için yolladığını anlattım.

İstiklâl Savaşı'nı basit bir Türk Yunan Savaşı olarak küçümseyenlere karşı, Lozan'da karşımızda niçin İngiltere, Fransa ve İtalya'nın oturduğunu sordum.

İstiklâl Savaşı'nın sadece Birinci Dünya Savaşı'nı kazanan üç büyük devlete, İngiltere'ye Fransa'ya, İtalya'ya karşı değil, Batı'dan saldıran Yunan'a, Doğu'dan saldıran Ermeni'ye, içerdeMustafa Kemal'e karşı kurulan Hilafet Ordusu'na ve Dürrizade'nin fetvasıyla ayaklanan dinci çetelere karşı yapıldığını anlattım.

İstiklâl Savaşı'nın kazanılmasının Atatürk'e, çökmüş bir Din/Tarım İmparatorluğu olan Osmanlı'dan çağdaş bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'ne geçiş için gerekli olan mucizevî toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel reformları yapmak olanağı verdiğini açıkladım.

* * *

Açık havada yapılan toplantıya katılım çok yüksekti, sandalyelerin hepsi dolmuştu, alan dışında da çok kişi, çimenlerin üzerine oturarak konuşmamı dinlediler.

Konuşma sırasındaki dikkat, tepkiler, yanıtlar, çok olumluydu. Kimse de bırakıp gitmedi.

Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet halkla tam bütünleşmiş bir başkan. Konferans öncesinde makamından çıkıp yürüdüğümüz zaman, konferansı bittikten sonra da kahve içmeye giderken, halkın sevgisi derhal fark ediliyor.

Milli Bayramlarımızı kutlamak için çok ilginç fikirleri var.

30 Ağustos kutlamalarını bir haftaya yaymış ve bütünüyle halka mal etmiş.

Bundan sonraki kutlamalar için, toplumdaki bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının katılacağı komiteler oluşturmayı ve programları onların belirleyiciliği ile düzenlemeyi planlıyor.

* * *

Fatma Kaplan Hürriyet, Çağdaş Demokratik Cumhuriyeti oluşturan ve Türkiye'yi ayakta tutan kadınların siyasal alandaki başarılı örneği.

Onun adını ve başarılarını daha çok duyacaksınız.

Ben kendisini tanımaktan büyük onur duydum ve zaten milletvekilliği sırasında kanıtlanmış olan başarılarını dinlemekten keyif aldım.

Bu arada ona bu "Zafer Haftası" etkinliklerinde yardımcı olanları, özellikle Tekin Yayınevi'ni de ayrıca kutlarım.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional