Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

19 Ağustos 2019

Yeni Adli Yılın Açılışını Cumhurbaşkanlığı Makamında Yapmak.

"Parlamenter Demokrasi"yi ortadan kaldıran "Tek Kişi Yönetimi", hem yasama hem de yargı güçlerini tek kişinin iradesine bağladığı için Demokratik değildir.

Yargı faaliyetinin simgesi olan "Yeni Adli Yılın Açılışını" Cumhurbaşkanlığı makamında yapmak, yargıyı siyasal iktidarın, daha doğrusu tek kişinin denetimine veren ve Hukuk Devleti'ni ortadan kaldıran bu ucube rejimi "olağanlaştırma" çabasıdır.

Baroların bu uygulamaya karşı çıkması, "Demokratik Rejimi" ve onun güvencesi olan "Bağımsız Yargı" kavramına dayalı olan "Hukuk Devleti"ni koruma refleksidir.

Türkiye Barolar Birliği'nin bu daveti kabul etmesi ise, bu ucube rejimi "olağanlaştırma" çabasına bir destek anlamı taşıdığı için "Demokratik Rejim" ve "Bağımsız Yargı" ile "Hukuk Devleti" açılarından doğru değildir.

Tarih, açılışa katılmayan barolara karşı çıkan Türkiye Barolar Birliği'nin bu "tek kişi rejimini olağanlaştırma" davranışını "Hukuk Devleti" ve "Bağımsız Yargı" açılarıyla birlikte "Demokratik Rejim" bakımından da değerlendirerek yazacaktır.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional