Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

19 Eylül 2016

Garip İttifaklar Oluşuyor!

İkinci Cumhuriyetçiler ve Cemaatçiler hiç gerilemiyorlar maşallah:

AKP'yi eleştirirken "Kemalist" oldu diye bir taşla iki kuş vuruyorlar!

Oysa AKP'nin Kemalist filan olduğu yok...

15 Temmuz Kalkışmasını bahane edip, tüm karşıtlarını susturmakla meşgul.

AKP'yi bugünkü gücüne taşıyan Cemaatçilerle İkinci Cumhuriyetçiler ise, iktidarı Atatürk (Kemalizm) ve ordu üzerinden eleştirerek hem kendilerini akladıklarını hem de tahrip etmekle meşgul oldukları Demokratik ve Laik Hukuk Devletini borçlu oldukları Cumhuriyet kadrolarını yıprattıklarını düşünüyorlar.

Oysa bugün onları yargılamadan hapse atan siyasal iktidarı kendilerinin ürettiğini, geçmişte yaptıkları bütün haksızlık ve hukuksuzlukları onların siyasal gücünü kullanarak uygulayabildikleri unutuyorlar.

* * *

Elbette ittifakın bozulmasından sonraki çatışma ve "arınma telaşı" iki taraflı:

Cemaatçi ve İkinci Cumhuriyetçiler, AKP'yi ve Erdoğan'ı diktatörlükle, aşırı milliyetçilikle itham ederken, AKP ve ERDOĞAN da, sanki geçmişte yapılan haksızlık ve hukuksuzluklarda hiç payları yokmuş gibi, bütün yanlışlıklardan Cemaatçileri sorumlu tutuyorlar...

Cemaate ne kadar çok destek vermişlerse o kadar sert saldırıyorlar...

Bu açıdan, bireysel olarak en şiddetle saldıranların, geçmişte Cemaate en büyük desteği verenler olduğunu söylemek yanlış olmaz!

* * *

İlginç olan nokta, PKK ile savaşta, sanki bu terör örgütünün güçlenmesine kendileri yardımcı olmamış gibi, AKP iktidarının, yine bütün suçu FETÖ'ye yıkma çabasıdır.

Oysa herkes, PKK'nın güçlenme sürecinin arkasında AKP-Erdoğan iktidarının "Barış Süreci" uygulamalarının yattığını biliyor.

Bu yeni ittifaklar döneminde dikkati çeken bir nokta da Perinçek-Vatan Partisi-Aydınlık grubunun, FETÖ ve PKK ile savaşıyor diye, AKP-Erdoğan iktidarına tam destek vermesidir.

Bu ittifak, ikinci Cumhuriyetçilerin ve Cemaatçilerin, AKP'yi karalamak için (haksız olarak) Atatürkçülüğü kullanmalarına, görünüşte de olsa bir haklılık payı getiriyor.

Çünkü Perinçek grubu, çeşitli etnik ve siyasal savrulmalardan sonra, bugünlerde kendisini "Atatürkçü" olarak tanımlıyor.

Biraz Kenan Evren Atatürkçülüğü gibi, farklı bir çizgide de olsa, bu tanımlama, Vatan Partisi AKP'nin yanında yer alınca, Türkiye'de tozu dumana katmaya yetiyor.

Bu konu çok ciddi.

Yarın Cumhuriyet'te devam edeceğim.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional