Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

27 Ekim 2014

Bursa Lions Kulüpleri Federasyonu tarafından verilen "Cumhuriyet Sözcüsü" ödülüne bu yıl beni layık görmüşler.

Bursa Lions Kulüpleri Federasyonu 3 yıl önce "Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü" adı altında bir ödül koymuş...

Kulüplerinin en büyük ve en saygın hizmet ödülünü, her yıl seçilen "Cumhuriyet Sözcüsü"ne veriyorlar.

İlk yıl Bekir Coşkun'a vermişler. Geçen Yıl Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu bu ödüle layık görülmüş...

Bu yıl da beni seçmişler.

Bilmiyorum benim seçilmemde bir "kayırma" olayı var mı?

Çünkü Kulübün Başkanı Nejat Yahya, Hacettepe Üniversitesi'nden benim öğrencim...

Törende de benim sınıfta söylediğim sözlerden alıntılar yaptı!

* * *

Ödülü 25 Ekim Cumartesi gecesi Çelik Palas'ta düzenledikleri Cumhuriyet Balosu'nda bir törenle verdiler.

Tören sırasında yapılan konuşmalar kısa ve anlamlı, dans gösterisi etkileyici, Atatürk hakkında çektikleri film duygulandırıcıydı.

Yapılan konuşmalar şu mesajları içeriyordu:

Cumhuriyet demokrasidir.

Cumhuriyet laikliktir.

Cumhuriyet hukuk devletidir.

Cumhuriyet sosyal devlettir.

Ve Lionlar böyle bir devlette yaşamak istemektedirler!

Ben de yaptığım kısa konuşmada, Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin bedel ödenmeden, tepeden inme verildiğini, şimdi artık kendisine, kendi kişiliğine saygı duyan herkesin temel hak ve özgürlüklerini korumak için çalışması gerektiğini belirttim...

İstiklal Savaşı zamanındaki koşulları anımsatarak ülkemizde bugünkü koşulların hiç de umutsuz olmadığını, demokrasimizin, kendine saygı duyan ve başkalarının kişiliklerine de aynı saygıyı gösteren kişiler tarafından savunulacağını söyledim...

Çok alkışlandım.

* * *

Törene ilişkin olarak olaybursa.com internet haber sitesinde çıkan haber şöyle:

Lion'lardan Cumhuriyet Gecesi

Emre Kongar'a Cumhuriyet Sözcüsü ödülü verildi.

Bursa Lions Odul Toreni

Cumhuriyetin 91. Yılı nedeniyle Lions 118-K Yönetim Çevresi tarafından düzenlenen gecede, Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü Prof. Dr. Emre Kongar'a verildi.

Karagöz Lions Kulübü'nün ev sahipliğinde Çelik Palas Otel'de gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu'na Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra, Lions Uluslararası Direktörü Oya Sebük, Konsey Başkanı Sedat Toktürk ile birlikte çok sayıda Lion katıldı.

Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü'nün takdimi öncesinde konuşan Lions 118-K Federasyon Başkanı Nejat Yahya:

"Bugün, Lionların geniş bir aile olduğunun ispatı niteliğindedir. Cumhuriyetimizin 91. yıl kutlaması ve Cumhuriyet Sözcüsü ünvanı törenimize katılımınızdan dolayı hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 118-K Yönetim Çevresi'nin 3'ncüsünü düzenlediği Cumhuriyet Sözcüsü ünvanını vermek için tüm kulüplerimizden ortak olarak çıkan isim saygın hocam Emre Kongar'dır. Emre Hocam örnek kişiliği, örnek aile reisliği, kitapları, yazarlığı ve örnek kişiliği ile bu ödülü sonuna kadar hak etmektedir"
dedi.

Lions 118-K Yönetim Çevresi tarafından 3 yıldır verilen Cumhuriyet Sözcüsü ödülünün bu yılki sahibi Prof. Dr. Emre Kongar törende yaptığı konuşmasında, demokrasinin ve cumhuriyetin değerini bilen ve ona bireysel saygınlığı adına sahip çıkan insanlardan oluşan bir toplulukla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtirken:

"Değerli arkadaşlar, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük sorunu sırt üstü yatıp bize tepeden verilen özgürlüklerin ve hakların keyfine bakmamızdır. Hiç kimse bu güne kadar o haklar ve özgürlükler için ter dökmemiş, bedel ödememiştir. Bugün o bedelleri ödemenin zamanıdır. En bunalımlı döneminde cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kendi kişisel saygınlığınızı, rejimin hak ve özgürlükleri ile birleştirebiliyorsanız, kendiniz için istediğiniz saygınlığı başkalarına göstermeye hazırsanız, bunu bedel ödeyerek de savunmaya hazır olmamız lazımdır. O bedel, örgütlenmedir, çalışmadır. Hiçbir demokrasi ve cumhuriyet kendi vatandaşlarından kahraman olmasını beklemez. Vah o toplumlara ki kahramanlara muhtaçtır. Türkiye Cumhuriyeti kahramanlara muhtaç değildir. Sizin ve benim gibi sıradan ama kendisine saygı duyan vatandaşlara muhtaçtır"
şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Sözcüsü ödülünün kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kongar:

"Bugünkü koşullardan hiç yılmayacaksınız. Kendinize istediğiniz saygınlığı bu topluma sizler getireceksiniz. Sizin elinizden verilen bu ödülü almaktan çok büyük onur duyuyorum ve burada bulunu herkese çok teşekkür ediyorum"
dedi.

* * *

Beni bu ödüle layık görenlere ve törene bütün katılanlara çok teşekkür ederim.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional