Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

31 Mayıs 2010

Facebook'ta "Kılıçdaroğlu'nun Hayranları Hesabı" Kapatıldı mı, 460 Bin Kişi Susturuldu mu?

Dün akşam elektronik posta kutuma bir mektup geldi.

Mektubu ilginç buldum.

Hem bir facebook hesabında siyasal olarak neler yapılabileceğini anlattığı için, hem de iktidar yandaşlığının ve baskıların nerelere kadar ulaşabildiğini gösterdiği için.

Benim facebook'ta veya twitter'da hesabım yok; o nedenle oralarda neler oluyor anında izleyemiyorum.

Ama bu iddia doğruysa durum gerçekten vahim demektir.

Tam anlaşılamayan husus, olayın bir "hackleme" mi yoksa bir kapatma mı olduğu.

Tabii hesabın şu anda yeniden açılıp açılmadığını da bilmiyorum, çünkü oralarda olaylar çok hızlı gelişiyor, bu yazının yazılmasıyla, yayınlanması arasında geçen zaman zarfında yeni gelişmeler olabilir.

Ama sonuçta, bu yazı yazıldığı sırada hesap işlemiyordu!

Anlaşılan Kılıçdaroğlu taraftarlarını bölmek için, önce bir kısmını AKP yandaşlarının yönettiği çok fazla sayıda hesap açılmış.

Sonra da Kılıçdaroğlu taraftarlarının kurduğu gruplar için şikayetler ve "hacklemeler" başlamış...

Olayı anlatan mektubun özeti söyle:

190 binlerden genel başkan olduktan üç gün içinde 460 binlere çıkan Kılıçdaroğlu'nun face'deki hayran sayfası dün itibariyle kapatılmıştır. Kılıçdaroğlu'nun hayran sayfasında bizler AKP ile ilgili gerçekleri konuşuyor birbirimizi ilçe örgütlerine üye olma konusunda bireysel olarak çevremizle konuşma konusunda teşvik ediyorduk.

Başbakanı protesto amaçlı kendimizi Kılıçdaroğlu'nun 'teneke'leri ilan etmiş ve profillerimizde soyisimlerimizi 'teneke' olarak değiştirmiştik. Bu konuda da öylesine espriler üretiyorduk ki görmeliydiniz; Teneke borsası kurulsun, teneke fiyatları yükselişe geçti, tenekelerin gücü adına bütün tenekeler birleşin teneke! teneke! teneke! 'altın' borsası düşüşe geçiyor, ampul fazla enerji harcıyor herkes doğa ve insan dostu güneş enerjisine geçsin gibisinden pek çok espri....

...AKP'li arkadaşlar hep birlikte benim hesabımı şikayette bulunmuşlar ve çok fazla giriş yaptığım bunun da rahatsızlık verdiği konusunda uyarı aldım. Oysa karakter olarak asla küfür, tehdit edebilen bir insan değilim ve bu gibi sözlerde bulunmadım. Böyle bir kültürüm de yok..

Ertesi gün Kılıçdaroğlu'nun hayran sayfasının başbakana hakaret gerekçesiyle demokrasi mücahitleri adlı bir grup tarafından hacklendiğini yada kapattırıldığını duydum. Bu grubun sayfasına baktığımda, sevinç içinde birbirlerini tebrik ettiğini benim fazla girişimin olduğu gece için 'tenekeler fazla ses çıkarıyorlardı. İyi oldu' şeklinde yazıları gördüm.

Ve düşündüm. Sanalda bile muhalif seslere katlanamayan bir zihniyet gerçek bir demokrat olabilir mi? CHP'nin yükselişinden açıkça korkan zihniyet sandık ve secimin güvenliğini sağlamak ister mi?

İşte o yüzden aman bu yazdıklarımı sayfanızda paylaşınız ve CHP'nin sandık, oy güvenliğini kendisinin yapması gerektiğini yazılarınızda aralıklarla hatırlatınız. Demokrasi ve özgürlükler konusunda çok kritik bir dönemeç olacak ve bu bizim son sansımız olabilir.

Bu sitenin değerli izleyicileri, yukardaki mektup dört bakımdan dikkate değer:

Bir, sanal alemin gücünü ve önemini gösteriyor...

İki, gerçek alemdeki politik çatışmaların, kavgaların aynıyla sanal aleme de taşındığını ve burada da aynıyla, hatta kimi zaman daha da sertleşerek sürdüğünü gösteriyor....

Üç, AKP baskısının sanal alemde de yaşandığına işaret ediyor...

Dört, seçim güvenliğini gündeme getiriyor ve herkesi uyarıyor.

Dilerim ülkemiz, bu dönemde karşı karşıya olduğu özgürlükçü demokrasi sınavını başarıyla atlatır!


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional