Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

11 Ekim 2010

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'den "Ümit Kesmiş" Olması Bir Niyet İfadesi midir?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Silivri'den tahliye edilen Mustafa Özbek'i konuşursa tekrar içeri alınacağı konusunda uyarırken TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner için de şöyle demiş:

"Adı Ümit ama ümitlerimizi boşa çıkardı. Bendeki kredisini tamamen tüketti. Sözlerini okuyunca tüylerim diken diken oldu, bunlar yanlış."

Peki Ümit Boyner'in, Arınç'ın "tüylerini diken diken eden" sözleri nedir?

Boyner, türbanın çok uzun süredir bir sorun halinde kaldığını ve Anayasa yoluyla çözülmesinden yana olduğunu belirtikten sonra şöyle diyor:

"Tabii şu da var, türbanlı kişiler doktorluk, hâkimlik yapabilecek mi? Oralara girdiğimiz zaman kayboluruz bu konunun içinde. Türbanlı doktorlar erkek hastayı muayene etmem diyebilir mi? Kamuya da gelecek bu iş. Gelmemesi imkânsız. Bence bunu yaşamaya alışmak zorundayız. Hoşgörü, hoşgörmek anlamında değil ama şunu söylemek zor, insanlar baskı hissettikleri için kafalarını örtüyorlar demek bence çok geniş, ciddi bir varsayım. Ben öyle bir varsayım yapamam."

Görüldüğü gibi Boyner, türban konusunda çok dikkatli.

Kızların, kadınların baskı ile başlarını örttükleri varsayımını bile kabul etmiyor.

Söylediği sadece türban sorununun üniversitelerde çözülmesi ve serbest bırakılması halinde, kamu hizmetlerine de yansıyacağı ve orada devam edeceği.

Üstelik bu konuda da bir tavır da almıyor, sadece bazı sorular sormakla yetiniyor.

O halde Arınç'ı sinirlendiren ne?

Herhalde, Boyner'in son derece akılcı bir biçimde ve tavır almadan belirttiği, türban sorununun kamu hizmetlerine de yansıyacağı gerçeği.

Yoksa Arınç'ın ve AKP'lilerin kafasında, bütün kamu hizmetlerinde ve örneğin yargıç kürsüsünde de türbanlı kadın görmek arzusu var da ve Boyner bu olasılığı dile getirdiği için mi kızmış?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional