Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

7 Aralık 2009

Edelman'ın Açıklamalarına Göre AKP İktidarı Türkiye'de Olup Bitenleri Biliyordu; O Halde Yapılan Eylemleri Engelleyemez miydi?

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş ABD'nin eski Büyükelçisi Edelman'la çok ilginç bir mülakat yaptı.

30 Kasım tarihinde yayınlanan mülakatta Edelman şöyle diyor:

"2004 kışı ve 2005 baharında AK Parti liderliğine yakın isimler birkaç defa darbe olabileceği kaygısını iletti. Ancak kaygının ötesinde ne olduğuna dair somut bir veri ya da kanıt yoktu".

Aydıntaşbaş yazısına şöyle devam ediyor:

"ABD Elçisi, hükümet temsilcilerini 'Washington'un seçilmiş hükümetin anayasa dışı yollarla devrilmesine karşı olduğu' sözleriyle rahatlatmış."

Ne anlıyoruz bu konuşmadan?

AKP iktidarı 2004 kış aylarından itibaren varlığı iddia edilen "darbe teşebbüslerinden" haberdar.

Tuncay Güney'in "Ergenekon Lobi Örgütü" iddiaları ne zaman resmi makamlara ulaşıyor?

Daha AKP iktidara gelmeden, 2001 Mayıs ayında Yeni Şafak'ta Fehmi Koru Ergenekon Projesinden söz ediyor, Fethullah Gülen Cemaati'nin Aksiyon dergisi aynı ay Ergenekon'u kapak yapıyor.

Yani AKP ve kendisine yakın çevreler, bugün dava konusu edilen oluşumlar, eylemler vs konusunda daha o zamandan haberli.

Medyada yanlış olarak "Ergenekon" adı takılan Silivri'de görülen davanın iddianamelerinde, 2000'li yıllardaki tüm eylemlerin hatta PKK saldırılarının bile var olduğu ne sürülen Ergenekon terör örgütüyle ilintili olduğuna dair ifadeler var.

İddia edilen darbe girişimleri, var olduğu öne sürülen Ergenekon örgütü, bunlarla ilintili olduğu söylenen eylemler, cinayetler, ve bütün bunların üzerinde her şeyden haberi olduğu, herkesi izlediği, kayda aldığı ve deşifre ettiği anlaşılan bir iktidar: AKP...

Bilmiyorum daha fazla söze hacet var mı:

Örgüt iddiaları biliniyor; darbe iddiaları ABD Büyükelçisine aktarılacak kadar telaş yaratmış...

Polis, MİT ellerinde; her türlü telefonun, her ortamın dinlendiği artık İnternet sitelerine bile yansıyan kayıtlarla iyice belli oldu...

Yani iktidarın uçan kuştan haberi var.

O zaman insanın aklına şu soru geliyor:

Bu denli haberdar olduğu, izlediği eylemleri önlemek, durdurmak, engellemek konusunda AKP iktidarının herhangi bir çabası olmuş mu?

Kendi iktidar döneminde işlenen hangi cinayet ya da cinayetler, yapılan hangi saldırı ya da eylemler engellenmeye, durdurulmaya çalışılmış?

Acaba Hrant Dink cinayetindeki ihmalleri yazan gazeteci Nedim Şener bu soruları gündeme getirdiği için mi, katl zanlısından daha fazla hapis istemiyle yargılanıyor?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional