Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

12 Ocak 2009

Ergenekon Davası Nihayet Rayına Oturuyor mu?

Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'in Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması, bulunan silahlar ve yeni suikast iddiaları davanın yeni bir yöne doğru gidişinin belirtileri mi?

Ergenekon davasının başından beri, Türkiye'de devlet içinde gizli bir örgütlenme olduğunu, bunun köklerinin NATO'ya dayandığını, ama Ergenekon sanıklarının bir bölümünün bu örgütlenmenin ancak çok küçük bir parçasını temsil etme niteliği taşıdığını çok yazdım, söyledim.

Ayrıca davayla ilgisiz pek çok belgenin ve kişinin iddianameye dahil edilmesinin, gerçek sorumluların bulunmasını zorlaştıracağını defalarca vurguladım.

Son gözaltına alma ve arama olaylarında da birbiriyle bir araya gelmesi olanaksız görülen kişiler aynı kapsamda ele alınıyor.

Örneğin Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'in gözaltına alınması ile onun ceza almasını sağlayan dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evinin aranmasının aynı olay kapsamında buluşması zihinlerde bir çok soru işaretleri yarattı.

Ergenekon davası ne yazık ki çok geniş tutulan belgeler ve kişiler listesi ile, gerçek sorumluların açığa çıkmasını zorlaştıracak bir yapıda kurulmuştu.

Şimdi ortaya çıkan bu yeni ilişkiler zinciri acaba davayı makul çizgisine çeker, gerçek sorumluları gündeme getirir ve ilgisiz kişilerin ayıklanmasını sağlar mı?

Yoksa bu, çok mu iyimser bir beklenti?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional