Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

10 Ağustos 2009

Aylin Duruoğlu İçin Nihayet Uluslarası Bir Ses Çıktı.

İnsan hakları, hukuk, adalet ve benzeri konularda mangalda kül bırakmayan ulusal ve uluslararası insan hakları kuruluşları konu AKP iktidarının yaptığı hak ihlalleri olunca sus pus oluveriyorlar nedense!

Kendilerine sempatik gelen bir yazar 301'den yargılanınca ortalığı ayağa kaldıran Avrupa Birliği, Hrant Dink cinayetinde AKP iktidarının emrindeki bürokratların hata ve eksiklerini dile getiren bir kitap yazdığı için katil zanlısından daha uzun bir süre hapis istemiyle yargılanan Nedim Şener için hiç sesini çıkarmaz.

Sırf yargılamaya bile isyan eden kuruluşlar, neyle suçlandığı bilinmeyen, iddianamesi olmayan zanlıların hapse atılmasını görmezden gelir.

Başta insan hakları dernekleri, Helsinki Watch gibi uluslararası kuruluşlar, etkinlik alanı özellikle Türkiye olan Helsinki Yurttaşlar Derneği, sınır tanımayan meslek dernekleri ve benzerleri, adına Ergenekon denilen dava ile ilgili veya başka konulardaki insan hakları ihlalleri ile hiç ilgilenmez, çünkü bunlar AKP iktidarının yaptığı ihlallerdir.

Malum davadaki hukuk ihlallerine ek olarak iki konu kamu vicdanını çok rahatsız etmektedir.

Biri Hrant Dink cinayeti hakkındaki ihmalleri kaleme alan ve bir kitap yayınlayan gazeteci Nedim Şener için istenen 20 küsur yıl hapis (ki katil zanlısına istenenden fazla)...

Öbürü, bir terör eylemi sonrasında bu eylemle ne ilişkisi olduğu belirlenemeyen Vatan gazetesinin internet sitesi sorumlusu Aylin Duruoğlu'nun neyle suçlandığı belli olmadan ve iddianame hazırlanmadan yüz gündür hapiste olması.

Nihayet Aylin Duruoğlu'nun durumu için yurt dışından bir ses geldi.

Vatan'ın 8 Ağustos tarihli haberine göre Fransız haber dergisi Courrier International, bu konuda bir yazı yayınlamış.

Yazıda Duruoğlu'nun öyküsü anlatılarak, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün "Aylin Duruoğlu'nun hapis yatmasını haklı gösterecek hiçbir neden yok" diye bir açıklama yaptığı da belirtilmiş.

Şimdi daha da yüksek bir sesle soruyorum:

Neredesiniz insan hakları örgütleri?

Neredesiniz İnsan Hakları Derneği yöneticileri?

Neden sesiniz çıkmıyor?

Neredesiniz Helsinki Yurttaşlar Derneği'nin kurucuları, yöneticileri, çalışanları?

Evet neredesiniz?

Neden bu haksızlıklar, hukuksuzluklar hakkında sesiniz çıkmıyor?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional