Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

29 Eylül 2008

AKP'nin Gücü Arttıkça, Maskesi Düşüyor, Maske Düştükçe Başbakan Çatışma Stratejisini Şiddetlendiriyor.

AKP 22 Temmuz 2007 seçimlerinden sonra, oy oranını arttırınca ve Cumhurbaşkanlığı'nı da ele geçirince, fırsat bekleyenlerin kendilerine güveni arttı ve yolsuzluklar artık gizlenemez düzeye çıktı.

Yurt içindeki rüşvet ve yolsuzluklar yetmiyormuş gibi, bir de Almanya'daki Deniz Feneri yolsuzluğu patladı.

Tabii bu yolsuzluk, rüşvet ve dolandırıcılık olaylarının, din, insanlık, merhamet, yardım duygularına dayandırılarak yapılması AKP’nin din istismarcılığını da iyice vurguladı.

Bu durumda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hakkın, hukukun, adaletin yanında yer alacağına, bu olayların sorumlularına kol kanat gerdi.

Bununla yetinmedi, medyayı suçladı, Doğan Medyası'na da ayrıca özel bir savaş açtı ve medya özgürlüğünü rafa kaldıran sözler etti.

Bütün bu süreç içinde, birdenbire, durup dururken, bayram dolayısıyla sert bir biçimde, "Şeker Bayramı-Ramazan Bayramı" tartışması başlattı.

Zaten yıllardır yarı şaka yarı ciddi, her bayram öncesi tartışılan, konuşulan ve muhabbet konusu olan bu ayrım, Başbakan'ın ağzından çatışmacı bir üslupla ifade edilince, yeni bir ayrışma, yeni bir kavga kutuplaşması konusu daha gündeme geldi.

Sanıyorum, önümüzdeki günlerde, din bağlamında, kendisine verilen desteği arttırmak ve bu desteğin, yolsuzluklar dolayısıyla düşmesini engellemek için, kutuplaşmayı arttıran başka adımlar da atacak.

Başbakanın son çatışmacı yaklaşımını yorgunluğuna veya tahammülsüzlüğüne bağlayanlar yanılıyor.

Bu bilinçli bir siyasal politikanın uygulanmasıdır.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional