Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

9 Nisan 2007

AKP'nin diktatörlük eğilimleri ortaya çıktı bile.

Türk demokrasisinin onulmaz hastalığı, seçimle gelenlerin kendilerinde her türlü demokrasi ihlalini yapacak hakkı görmeleri sendromu AKP'de iyice belirginleşti.

Zaten dinci totaliter ideolojisi gereği demokrasiye inanmayan AKP kadroları, sağcı gelenekten gelen yozlaşma eğilimleriyle birlikte, medya özgürlüğü, gösteri özgürlüğü gibi özgürlüklere karşı tahammülsüzlüğünü göstermeye başladı.

Doğan grubu, grup içindeki tek tutarlı muhalif gazete olan Gözcü'yü kapatırken, TMSF, aralarında bir ibra sözleşmesi olmasına karşın, Ciner ile Bilgin'in eski tarihli bir anlaşmasına dayalı olarak Ciner grubunun medya kuruluşlarına el koydu.

Aralarında Sabah gazetesi, atv televizyonu ve dağıtım şirketi de olan Ciner grubu, Doğan grubundan sonra Türkiye'nin ikinci büyük medya kuruluşu idi.

Başbakan 14 Nisan'da kendisinin Çankaya'ya çıkmasını protesto için Ankara'da yapılacak siyasal mitinge karşı hem (İnönü Üniversitesi'nde bu mitinge katılmayı sağlamak için sınavların ertelendiği gibi) yalan haberlere dayalı yorumlar yaparak, hem de (sanki bu mitingi bir siyasal partinin düzenlemesi suçmuş gibi) CHP'yi suçlayarak hücuma geçti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler yaklaştıkça, muhalefette iken verdiği "dokunulmazlıkları kaldırma" "yolsuzluklarla mücadele" gibi sözleri zaten rafa kaldırmış görünen AKP, demokratik anlayıştan iyice uzaklaşmaya başladı.

Bu parti bir de hem Meclis'i hem de Çankaya'yı denetime alırsa vay o demokrasinin haline!


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional