Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

23 Nisan 2007

Bugün 23 Nisan.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümü.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

Türkiye'nin gündeminde hoşgörüsüzlüğe dayalı din cinayetleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi var.

Malatya'da İncil basan yayınevinin mensuplarına yapılan acımasız saldırı ve gırtlakları kesilerek uygulanan cinayet nihayet "çete" kapsamında soruşturulmaya başlandı.

Rahip Santoro'dan Cumhuriyet gazetesine, Danıştaya'a uzanan, yargıç Mustafa Yücel Özbilgin'i katleden Hrant Dink'i öldüren ve sonunda Malatya'daki vahşetle devam eden cinayet dalgasının ardındaki gerçek nedenlerin ve gerçek örgütlerin ortaya çıkarılması ne kadar olanaklı?

Bu tabii iktidarın niyetine bağlı.

Bütün saldırı ve cinayetlerin ardından yapılan "örgüt yok" ve "katil ya da katiller meczup gençler", olayların "bireysel cinayetler" olduğu konusunda bir resmi yaklaşımı yansıtıyor.

Oysa durum çok farklı.

Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinin açıkça belirttikleri gerçeklere göre, gerek Samsun (Hrant Dink) gerekse Malatya cinayetlerinde dinci örgütlenmeler, tarikatlar, yurtlar, internet ortamları, spor kulüplerinin internet siteleri, şaşılacak derecede bir benzerlik içinde ortak.

Bu katilleri üreten ortam ve örgütlenmeler gözden uzak utulduğu sürece, olayların devam edeceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok.

Ülkemizin üzerine çöken bu cinayet dalgasını bir an önce bütün ayrıntılarıyla irdelemek, gerekli örgütsel ve eğitimsel önlemleri almak iktidarın işi.

İktidar ise eline, geçirdiği Cumhurbaşkanı seçimlerini denetlemek fırsatını, demokratik bir ülkeye yakışmayacak bir biçimde "sırlar yumağına" çevirdi; cinayetlere ise sanki kendi sorumluluğunda değilmiş gibi bakıyor.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional