Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

18 Haziran 2007

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'yi Sürekli Anayasa Mahkemesine Gitmekle Suçlarken Kendi Suçunu İtiraf Ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimler için propaganda dönemini Cumartesi günü Bingöl ve Muş'ta yaptığı mitinglerle açtı.

Bu mitinglerde CHP'yi seçkinlerin partisi olmakla suçlayan (tabii AKP'nin de halkın partisi olduğunu ima eden) Başbakan'ın en önemli sözleri CHP'nin ikide bir Anayasa Mahkemesi'ne müracaat etmesinden yakınmasına ilişkin olanlardı.

Başbakan, CHP'nin halktan korktuğunu, bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi konularda halk iradesi yerine Anayasa Mahkemesi'ne gittiğini belirtiyordu.

Böylece ne yazık ki çok çarpık ve çok tehlikeli bir demokrasi anlayışını dile getiriyordu.

Anayasa Mahkemesi halk iradesinin seçeneği, onun yerine geçen bir mekanizma değildir.

Anayasa Mahkemesi halk iradesini temsil eden siyasal partilerin Anayasa'ya uygun davranmasını denetleyen bir işleve sahiptir.

Dolayısıyla bir partiyi Anayasa Mahkemesi'ne gitmekle suçlamak, kendi iktidarının yaptığı Anayasa'ya aykırı eylemleri, halk iradesi deyiminin arkasına sığınarak meşrulaştırmaya çalışmak, yani rejimi yozlaştırmak anlamını taşır.

Başbakan'ın CHP'yi sürekli bir biçimde Anayasa Mahkemesi'ne gitmekle suçlaması, aslında kendisinin sürekli olarak rejime aykırı davranışlarda bulunduğunun itirafı, demokratik rejimi yozlaştırma niyetinin kanıtıdır.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional