Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

17 Eylül 2007

Türkiye, hem dışardan, hem içerden, hem aşağıdan, hem yukarıdan "Ilımlı İslam Devleti"ne doğru büyük bir baskı altında

Dışardan ABD, içerden dinci gruplar ve siyasal iktidar, aşağıdan Şerif Mardin'in adını koyduğu, "Mahalle baskısı" ve "Mahalle İslamı", türban eylemleri ve benzeri olaylar, Atatürkçü aydınların katledilmeleri, yukardan AKP iktidarı ve hazırlattığı yeni anayasa taslağı, Türkiye'yi büyük bir baskı altına almış görünüyor.

Türkiye, adı "Ilımlı İslam Devleti" olarak konulmuş olan, ama esas olarak, "demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti" temelinden geriye gidişi amaçladığı için nerede duracağı bilinmeyen bir yola sokuldu.

ABD'nin, dinci siyasal grupları siyasal amaçlı (Komünizme karşı) kullanması bir Soğuk Savaş alışkanlığı; bu alışkanlık Küreselleşme döneminde de sürüyor.

Sonuçları ise daha şimdiden korkutucu.

Sovyetler'in Afganistan'ı işgaline karşı ABD tarafından örgütlenen ve desteklenen El Kaide'nin ve onun lideri olan Usame Bin Ladin'in Küresel Terör'ün lideri haline gelmesi bir rastlantı mı?

Filistin'de El Fetih'e karşı ABD'nin desteklediği Hamas'ın iktidara gelmesi ve ABD'ye karşı daha büyük bir tehdit oluşturması beklenmeyen bir sonuç mu?

ABD, öğrenmiyor.

Ders almıyor.

Aynı tehlikeli oyunu Malezya gibi, Endonezya gibi, Fas gibi, pek çok ülkede ve nihayet Türkiye'de sahneye koyuyor.

Bu tehlikeli oyunun sonuçları, sadece Türkiye için değil, başta ABD olmak üzere tüm dünya için çok vahim sonuçlar doğurabilir.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional