Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

5 Haziran 2006

İktidar, Meşruiyete Olan Güveni Sarsıyor.

Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarla başlayan, cinayete yol açan Danıştay saldırısıyla süren süreç, yeni "çetelerin" yakalanmasıyla siyasal gündemin birinci maddesi oldu.

Herkes birbirine "Neler oluyor?" diye soruyor.

Neler olduğu açık:

İktidar, rejimle kavgasını o derece gergin noktalara tırmandırdı ki, her türlü ideolojik, siyasal ve mafyavari örgütlenme, ortamı uygun bularak harekete geçti.

Bence "Neler oluyor?" sorusu kadar önemli bir başka soru "Nasıl oluyor?"

"Nasıl oluyor?" sorusunun yanıtına baktığımızda insanın iktidara ve güvenlik güçlerine olan güvenini sarsıcı pek çok sonuçla karşılaşıyoruz:

Örneğin, Cumhuriyet ve Danıştay saldırılarının sorumlusu yakalandığı ve bu işi "türban için yaptığını" söylediği halde Hükümetin "çete" açıklamaları ve kanıtlamayan bağlantı iddiaları dikkatleri başka yönlere çekmeye çalışıyor.

Örneğin, Ankara'da yapılan bir başka çete operasyonu sonrasında bir takım siviller, Genelkurmay Başkanlığı önünde bazı gazetecilere sarı zarflar içinde gerçeklikleri tartışmalı belgeler veriyor.

Bütün bunlar, rejimle kavgalı olan iktidarın bu işlerin içine fazlaca girdiği ve neredeyse bunları yönlendirdiği konusunda kuşkular uyandırıyor.

Derken bazı siyasetçilerin ve yazarların sadece devletin girebileceği banka hesapları, üstelik de abartılmış ve saptırılmış biçimde kamuoyuna sızdırılıyor.

Bütün bunlar, "AKP iktidar gücünü kötüye mi kullanmaya başladı" sorusunu akıllara getiriyor.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional