Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

29 Mayıs 2006

Cumhuriyet gazetesine bomba atan, Danıştay İkinci Dairesi'ne saldırarak bir üyeyi öldüren ve ötekileri yaralayan Alparslan Arslan adlı katilin ardında "Hükümet karşıtı" güçlerin olduğu, saldırıların aslında AKP hükümetini yıpratmak için yapıldığı, işin başından beri AKP'lilerin her düzeyde topluma sundukları bir komplo teorisi olarak belirginleşti.

Katilin, Danıştay saldırısını açıkça, "türban kararından dolayı" yapmış olduğunu belirtmesine, her iki saldırı sırasında da tekbir getirmiş olmasına karşın, Hükümet kanadı, belki de ortamı din ekseninde gererek bu saldırıları tahrik ve teşvik etmiş olduğu gerçeğinden kaynaklanan bir suçluluk duygusuyla, işin başından beri katilin referansının din olduğu hususunu ört bas etmeye, gerçekliği bir türlü kanıtlanamayan bir "derin devlet" lafının ardına sığınmaya ve hatta olayı Susurluk'la bile bağlantılandırmaya çalıştı.

Oysa katilin "derin devlet" bağlantısı olarak topluma sunulan eski yüzbaşı, katille ilişkisi ciddi bir biçimde kanıtlanamadığı için mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Böylece Hükümetin Cumhuriyet gazetesine ve Danıştay'a yönelik olduğu, sonuçlarından açıkça belli olan bir saldırıyı, kendine karşı imiş gibi gösterme çabası en azından şimdilik fiyasko ile sonuçlandı.

İşin daha da vahimi, güvenlik güçlerinin, bu saptırma çabaları içindeki yeri ve rolü, soruşturmanın tarafsızlığı ve selameti açısından ciddi soru işaretleri doğurdu.

İşin trajikomik tarafı ise, AKP'nin, kendine karşı olanları bombalayanları ve öldürenleri, "bana karşılar" diye lanse etme çabasıydı:

Ne hikmetse hükümete göre, kendilerine karşı olan katiller, hep Atatürkçüleri öldürüyorlar; üstelik de dinci Vakit gazetesinin hedef göstermesiyle.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional