Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

27 Şubat 2006

AKP iktidarı, yolsuzluk iddialarıyla, ülkeyi din ekseninde geriye kaydırma operasyonlarıyla ve dış politikadaki beceriksizlikleriyle yıprandıkça, hırçınlaşıyor, Kitle İletişim Araçlarına (medyaya) saldırmaya başlıyor.

Hamas temaslarının beceriksizliği altında ezilen iktidar, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ağzından, uygar ve demokratik bir ülkede bir bakanı istifaya kadar zorlayacak bir ifadede bulundu:

Hamas ziyaretinin yanlış olduğunu belirten basın için "Basının yabancı servislerle diplomatların manipülasyonlarına açık olduğunu görüyorum." dedi.

Her ne kadar sonradan "Servis lafının fazla kaçtığını", "Kimsenin para aldığını söylemek istemediğini" belirtmişse de, bu sözleri ve bu sözlerin arkasındaki tavrı kayıtlara geçit.

Yıpranan iktidarların ilk işinin medyaya çatmak olduğu üstelik de büyük medyanın AKP iktidarına neredeyse kayıtsız koşulsuz destek verdiği anımsanırsa, iktidarın ciddi bir panik içinde olduğu anlaşılır.

Dilerim bu panik havası, AKP'nin saflarını sıkılaştırmak için Türban ve İmam-Hatip gibi dinsel dayatma konularındaki sorunları kriz haline dönüştürmesine yol açmaz.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional