Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

23 Ocak 2006

AKP iktidarı güç yitirdikçe saldırganlaşıyor.

AB konusundaki kararsızlık, Adalet Reformu'nun geri tepmesi ve toplumda adalete karşı tam bir güvensizliğin uyanması, İstanbul'daki asayişsizlik sorunları, içki yasağı ve benzeri "dinci" yaklaşımlar, iktidarı gittikçe güçsüzleştirdi.

Bu durumda, AKP, Türkiye'nin "Çok Partili Demokrasi" geleneğinin yanlışlarına uygun bir biçimde, Demokrat Parti'nin yaptığı gibi, "güçsüzleştikçe" saldırganlaşıyor.

Sanıyorum bu yaklaşımın altında, yitirdiği gücü, toplumun daha geniş kesimlerini denetim altına alarak telafi etme gibi yanlış bir stratejiye dayalı bir niyeti var.

Ne yazık ki, iktidarın yıpranan gücü böyle bir genişlemeye ve derinleşmeye pek uygun değil, dolayısıyla, artık her çabası bir hüsranla bitme eğiliminde.

Van Rektörü'ne reva görülen muamele, tepkilerden sonra, geri alındı; olay en azından şimdilik "normal çizgisine" dönmüş bulunuyor.

Futbol Federasyonu seçimlerine müdahale arzusu ve yaşadığı yenilgi ilk fiyasko; bu olayda, Van olayındaki gibi tedrici ve sessiz bir geri çekilme değil, tam bir yenilgi söz konusu.

Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve buna bağlı olarak erken seçim sorunu var.

2006 yılı, AKP'nin dinci yaklaşımını topluma yayma çabaları açısından geçen yıla göre daha gergin geçecek gibi görünüyor.

Bu durum ise Cumhurbaşkanlığı seçimini ve genel seçimleri, bir bunalım gündemine oturtabilir.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional