Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

24 Ocak 2005

Bu hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi'nin "baskın kurultayı" var.

Bu kurultay Deniz Baykal'ın, parti içindeki gücü gittikçe artan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün önünü kesmek için bir aylık bir süre içinde toplanmasını öngördüğü, beklenmeyen bir kurultay.

Sarıgül artık gerek örgütsel, gerek ideolojik, gerekse genel başkanlık açısından bütünüyle yok olma yolundaki CHP'deki liderlik iddiasını dile getirdiğinden beri, onu tasfiye etmek için çeşitli yollara başvuran Baykal, en sonunda son derece gayri ciddi yolsuzluk iddiaları da tutmayınca, baskın bir kurultay çağrısı yaparak, Sarıgül'ün önünü böyle kesmeye çalıştı.

Sorun bence Sarıgül'ün genel başkanlığı değil, Baykal'ın genel başkanlığında yok oluş sürecine giren CHP'nin her şeyden önce parti içi demokrasiyi işletmesi ve böylece hem örgütsel hem de ideolojik sorunları çözme yoluna girmesidir.

Bu yolu Baykal'ın tıkadığı ve böylece partiyi bir yok oluş sürecine mahkum ettiği açıktır.

Bakalım, Baykal'ın askeri olarak görevlendirilmiş kurultay delegeleri, yine Baykal'ı mı tercih edecekler, yoksa yurtseverlikleri ve CHP'lilikleri galip gelerek, partilerini yok oluş sürecinden kurtarabilecekler mi?

Bu soru onların, sadece CHP sevgisini değil, yurtseverliklerini de gündeme getiriyor, çünkü CHP'nin bugün muhalefet işlevini yerine getirememesi dünyanın en kritik bölgesinde yaşayan Türkiye için inanılmaz tehlikeler içeriyor.

AKP'nin temel politikalarının (IMF ve din) peşine takılmış bir Baykal, Türkiye için büyük bir tehlike oluşturmaya başladı.

CHP'nin ve Türkiye'nin bir an önce bu tehlikeden kurtulması gerekli.

Bugün Uğur Mumcu'nun İslamcı katillerce öldürülüşünün 12. yıl dönümü.

Acaba CHP'deki bu zavallı gidişi görse nasıl kükrerdi?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional