Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

30 Ağustos 2004

Bugün, Türkiye'nin ulusal bağımsızlığını kazanmasına ve bir devrim yaparak, bir din-tarım imparatorluğundan laik ve demokratik bir ulus devlet yapısına geçmesine ortam hazırlayan "Büyük Zafer"in 82'inci yıldönümü.

30 Ağustos zaferiyle kazanılan tek şey ulusal bağımsızlığımız değildi:

Bu zafer bize, 20'ci yüzyılın en büyük kültürel ve siyasal devrimini yapma yolunu da açmıştı.

Alt yapısı hazır olmadan, sadece zafer kazanan komutanın zihnindeki modele göre gerçekleştirilen "Türkiye Cumhuriyeti" devrimi, Sovyetler de çöktükten sonra, 20'ci yüzyılın, 21'ci yüzyılda da yaşayan tek ve biricik siyasal, kültürel ve ekonomik mucizesi olma niteliğini koruyor.

Peki biz ne yapıyoruz:

Sahte demokrasi şarkıları okuyarak, çağdaş bir toplum çizgisinde kazanılmış olan tüm laik ve demokratik haklardan geri dönüşe yöneliyoruz.

Bu yetmiyor, "hortumcularla" mücadele ettiğini iddia eden politikacılar, "dokunulmazlıklarının" ardına sığınarak, naylon fatura, vergi, kambiyo ve orman afları ile kendilerini aklayıp yeni "hortumcular" üretiyorlar.

Türkiye, "küreselleşen dünyadaki" yerini "Laik ve Demokratik bir Cumhuriyet" kimliği ile değil, "Ilımlı İslam Cumhuriyeti" kimliği ile almaya çalışıyor.

1945'den bu yana ortaya çıkan oluşumlar bu hızla ve bu yönde devam ederse, bundan altmış yıl sonraki Türkiye'yi düşünmek bile istemiyorum.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional