Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

26 Temmuz 2004

"Her şey Allah'tan" anlayışı ile Türkiye'yi yönetmeye çalışan AKP, bu anlayışını siyasal ve hukuksal alandan, teknik alana da taşımaya başlayınca somut felaketler oluştu.

Çünkü, toplumsal ve siyasal alanlarda yaptığınız hataların sonuçları, uzun dönemde ortaya çıkar.

Bu nedenle "Kamusal alan tanımını" "iman gücüyle", işine geldiği zaman gazinolarda içki yasağı uygulamak için kullanan iktidar, işine geldiğinde, Çankaya'da verilen devlet yemeklerini kamusal alan dışına çıkarmak gibi iddialarda bulunduğunda, işin ciddiyetinin farkında olmayan pek çok kişi bu kararlarda "yakın bir tehlike" algılamadığı için, olaya gülüp geçiyordu.

Aslında "içki yasağı" gibi, "türban olayı" da doğrudan günlük yaşamı etkileyen ve dolayısıyla, bireylerin yaşamlarına müdahale açısından "şeriat tehdidi" oluşturan kararlardı ama, pek çok kişi bunun farkında değildi.

Ne zaman ki iş, tren yolu ulaşımı gibi teknik konulara geldi, o zaman bu "Her şey Allah'tan" anlayışının oluşturduğu tehdit somut olarak ortaya çıktı:

Sakarya yakınlarında meydana gelen tren kazasında 37 kişi öldü, 81 kişi yaralandı.

Hem de pek çok bilim insanının defalarca yaptığı uyarılara karşın, inatla sürdürülen bir "hızlandırılmış tren" projesinin sonucu olarak.

Siyasal ve hukuksal alanda uygulanan, seçmenin din duygularını istismara yönelik "dinci anlayış", tabii teknik konularda, bilime, doğaya ve eşyaya karşı sökmemişti.

İktidarın teknik konularda bilime ve gerçeklere sırt çevirmesinin somut sonuçları acı bir biçimde yaşandı.

Peki seçmeni aldatarak yaptığı din istismarının, demokrasiyi ortadan kaldıran, hukuksal, toplumsal ve siyasal sonuçları ortaya çıktığı zaman ne olacak?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional