Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

31 Mart 2003

Amerika'nın Irak saldırısı hem kendilerinin hem de savaş yanlılarının beklemediği bir biçimde zora girmiş görünüyor.

Bu durumun yol açacağı sonuçları şimdiden kestirmek zor.

Birinci ve hemen akla gelen sonuç, savaşta karşılaştığı zorluklardan dolayı Amerika'nın yeniden Türkiye'ye yönelmesi ve Kuzey cephesinin açılması için istekte bulunmasıdır.

Bu olasılığın gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin eli Amerika'ya karşı güçlenmiş görünse bile, ülkenin yeniden bazı açmazlarla karşı karşıya kalacağı açıktır.

Acaba AKP hükümeti kadrolaşma ve devleti ele geçirme çabalarından fırsat bulup, bu seçenek üzerinde farklı politikalar ve alternatifler üzerinde kafa yormakta mıdır, yoksa, "Hele bir o gün gelsin düşünürüz" havası içinde midir?

Bu arada ülkenin içinde ve dışında yaşayan Kürt kardeşlerimize karşı yeni politikaların oluşturulması gündemde midir, doğrusu çok merak ediyorum.

Bu hafta bir de geçen haftaki önemli bir "dezenformasyon" olayına dikkati çekmek istiyorum. Amerikan medyasının, Türk medyasını kaynak göstererek, "Türk askerleri Kuzey Irak'a girdi" haberi bütün dünyayı ayağa kaldırmış ve Amerika ile birlikte AB ülkeleri de Türkiye'ye karşı tavır takınmışlardır. İşte size Amerika adına, tipik bir "yanlış yönlendirme" başarısı.

Peki bizimkiler ne yapıyorlar:

Olaylara ön alan yani proaktif bir medya stratejimiz mi var, yoksa bütün enerjimizi, hakkımızda üretilen kasıtlı ve yanlış haberleri düzeltmeye mi harcıyoruz?

Hükümet Diyanet İşlerini, Üniversiteleri, orta öğretimi ve TRT'yi ele geçirme çabalarından zaman bulup, biraz da gözünü içten, dışa çevirse, daha olumlu bir yaklaşım uygulamış olur diye düşünüyorum.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional