Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

24 Kasım 2003

Türkiye'nin küresel terörün hedef olduğunu çok kereler yazdım, bu konuda bir de kitap yayınladım.

Hükümetin istihbarat konusunda da, önlem almamış olma konusunda da bu denli hazırlıksız olmasını anlamak olanaklı değil.

Örneğin Kuledibi'ndeki sinagogun önünden geçen yolun trafiğe kapatılmamış olması kabul edilebilir bir ihmal değil.

Birinci eylemden beş gün sonra ikinci büyük eylemin yapılabilmesi Türkiye'nin bu konudaki hazırlıksızlığını, acemiliğini ve basiretsizliğini gösteriyor.

Tabii siz yıllarca sağcı ve dinci terör örgütlerini korursanız, bunların elemanlarının ve sempatizanlarının ortalıkta cirit atmasına izin verirseniz, onlar da rahat rahat örgütlendikleri gibi, güvenlik örgütlerinin de istihbarat birimlerinin de içlerine sızabilirler ve sizi böyle vurabilirler.

Türkiye "terör bataklığını" kurutmak zorundadır. Sadettin Tantan'ın belirttiği gibi dinci örgütler Tantan görevden alındığından beri ortalıkta serbestçe dolaşmakta, örgütlenmekte ve eylem hazırlığı yapmaktadırlar. Yoksulluk ve fanatik eğitime dayalı kuran kursları bunlara sürekli olarak taraftar yetiştirmektedir. Komşularımız da, eksik olmasınlar bu örgütleri destelemek konusunda ellerinden geleni ardlarına koymamaktadır.

"Referansımız İslamdır" söyleminden, "muhafazakar demokratız" söylemine geldiğini iddia eden AKP hükümeti, bu bataklığı kurutacak isteğe, iradeye ve güce sahip midir?

Göreceğiz.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional