Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

20 Ekim 2003

AKP iktidarı kendi başındaki sorunlar ya da ülkenin önündeki problemler yetmiyormuş gibi yeni sorunlar üretmeye başladı.

Zaten askeri bürokrasi, üniversiteler ve Cumhurbaşkanlığı ile gereksiz bir gerilimi sürdüren iktidar, İstanbul Üniversitesi'nin elindeki sosyal tesisleri geri almak gibi, YÖK tartışmalarının intikamı gibi kokan bir eylemi uygulamaya koydu.

Bir yandan "Biz uzlaşmacıyız" diyorlar, "Demokrasi kültürünü" benimsediklerini öne sürüyorlar öte yandan, tartışma içinde oldukları kurumlara karşı tehdit ve intikam kokan kararlar alıyorlar.

Üstelik bu kararı, eski orman alanlarını kendi üzerine geçirdiği iddiaları öne sürülen Maliye Bakanı'nın almış ve açıklamış olması, iktidara karşı olan güveni iyice sarsıyor.

AKP iktidarı kendinden önceki "dinci eğilimli" iktidarların yaptığı hatayı tekrarlıyor gibi görünüyor:

Ülkenin gerçek toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlarını bir yana bırakıp, kendi özel gündemlerini topluma dayatmak, bu yüzden de hem kamuoyunda gündem konusunda oluşmuş bulunan genel fikirbirliğini zedelemek, hem de demokrasinin işleyişini zora sokmak ve tabii sonuç olarak gereksiz yere yıpranmak.

Unutmayalım: İktidarlar sorun çözmek için vardır, sorun üretmek için değil.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional