Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

5 Ağustos 2002

Derviş'in "sosyal-liberal sentez" dediği ittifak biraz zor görünüyor.

Deniz Baykal, yeni açılan CHP'nin başında yüzde 4.5 oy potansiyeli ile, Ankara belediye başkanlığı seçimlerinde, SHP adayı Korel Göymen'in karşısına Ali Dinçer'i aday olarak çıkarmıştı.

Melih Gökçek ile Korel Göymen 370 binlerde dolaşan oy alırken, Ali Dinçer bunların onda biri kadar, yani otuz bin dolayında oy almış ve Korel Göymen, birkaç yüz oy farkıyla Melih Gökçek'e belediye başkanlığını kaybetmişti.

Aynı traji-komik senaryo, CHP adına yeniden Ankara belediye başkanlığına aday olan Murat Karayalçın'ın karşısına, DSP adayı olarak Doğan Taşdelen'in çıkması ile yinelendi.

Sol yine bölünmüş ve Murat Karayalçın'ın önü Doğan Taşdelen tarafından kesildiği için Melih Gökçek yeniden seçimi kazanmıştı.

İşte Derviş'in birleştirmeye çalıştığı liderler böyle inatçı, böyle bencil ve ben merkezci, böyle oligarşik insanlardır.

Derviş'in yapabileceği en önemli katkı, (gerçekçilik açısından) belki de, Erdal İnönü ile birlikte hareket etmesidir. Fakat bu durumda da Erdal İnönü ile Derviş'in'in hangi çatı altında birleşecekleri konusu sorun olacaktır.

Deniz Baykal ve Bülent Ecevit, asla birbirleriyle ve başkalarıyla ittifaka yanaşmayacakları için Derviş'in gidebileceği en ileri nokta, İnönü-Cem-Karayalçın-Bayar-Derviş işbirliği olarak görünüyor.

Böyle bir ittifak gerçekleşirse, her şeye karşın, birinci parti olma olasılıkları ortaya çıkar.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional