Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

26 Ağustos 2002

Seçime doğru siyaset iyice ısındı. Özellikle Derviş'in parti tercihini CHP'ye doğru değiştirmesi soldaki bütün dengeleri alt-üst etti.

CHP artık sadece solun en güçlü partisi değil, Tayyip Erdoğan'ın AKP'sini dengeleyebilecek, başa güreşen bir parti görünümü kazandı.

Buna karşılık, Derviş'in CHP'ye katılması, özellikle uzun süredir Derviş'in uyguladığı ekonomik politikaları sert bir biçimde eleştiren CHP'li ekonomi kurmaylarını güç durumda bırakacak. Bu durum parti içinde bir sıkıntıya yol açabilir. Çünkü bu kurmayların bir bölümü partinin yönetim organlarında etkili görevlerin sahipleri.

Cem'in ise Derviş'in ayrılmasından sonra yaşamaya başladığı barajı aşamama tehlikesini, Karayalçın ve HADEP ile ittifak arayarak giderme çabaları gündeme geldi.

Oysa HADEP'in Saadet Partisi ile anlaştığı söylentileri çok yaygın.

Şimdilik HADEP nereye katılırsa o partinin barajı aşma şansı olacak gibi görünüyor.

Tabii Cem ve Karayalçın ile HADEP ittifakı, sıkıntılı bir ittifak olur.

Buna karşılık, Saadet Partisi ile HADEP ittifakı, bugüne kadar izlenen politikalar açısından her iki partiye de daha uygun gibi görünüyor.

Tabii, HADEP kimse ile ittifak da etmeyebilir.

Bu arada barajın altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya görünen Mesut Yılmaz'ın ve Bülent Ecevit'in ne yapacakları belli değil.

Bir kısım politikacıların Tansu Çiller'in başbakanlığında bir hükümet kurup, seçimi erteletme çabaları da alttan alta gelişiyor.

Seçimlere kadar daha çok sürprizler yaşayacağız anlaşılan.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional