Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

13 Mayıs 2002

RTÜK yasa tasarasısını savunanlar, "Maskeli televizyon ve gazete sahipliği kalksın, yeni yasayla herkes sahibi olduğu televizyonun ve gazetenin patronu olarak görünsün" diyorlar.

Bu isteğe ben de katılıyorum.

Ama bu istekte ters olan bir şey var: Mevcut RTÜK yasası, televizyon ya da gazete sahipliğini gizlemeyi öngören maddeler içermiyor ki...

Mevcut RTÜK yasası, sadece televizyon ya da gazete sahiplerinden, yüzde 20'den fazla hissesi olanların kamu ihalelerine girmesini yasaklıyor. Bunu da hem serbest piyasa ekonomisinin rekabet kurallarını korumak, yani gazete ve televizyon sahibi olmayanların da ihalelerde eşit şansa sahip olmasını sağlamak ve medya patronlarının siyasal iktidarı ve bürokrasiyi haksız yere etkilemesini engellemek icin yapıyor.

Mevcut durumda, hemen hemen bütün medya patronları devletten ihale alıyor. Yani göz göre göre yasayaaykırı davranıyorlar.

Şimdi büyük medyanın bütün saldırısı, göz göre göre yapılan bu yasa dışı uygulamaları yasaya uygun hale getirmek.

Yani "Medya patronlarının maskeleri kalksın" söylemi aslında, "Medya patronlarının yasa dışı uygulamalarını, yasayı değiştirerek, kitabına uydurun" anlamına geliyor.

Yani toplumda bir suç işleniyor, ama bu suçu işleyenler o denli güçlü ki, "Yasaları değiştirin ve bu eylemi suç olmaktan çıkarın" diyorlar.

İşin özeti bu.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional