Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

27 Ağustos 2001

"Türk Lirasına dönüş" ve "Dolara Hayır" kampanyası, başta Başbakan olmak kaydıyla tüm siyasteçilerimizin, Özalcı köşe yazarlarımızın da aralarında bulunduğu medya mepsuplarımızın ve tabii hareketi başlatan sivil toplum örgütlerinin desteğiyle, gittikçe tüm topluma mal oluyor.

Beni şaşırtan nokta, Türkiye'yi içinden çıkılmaz bir borç ve üretimsizlik sarmalına sokan Özal'ın hâlâ "büyük devrimci" olarak hayırla yadedilmesi ve bu yeni kampanyaya "Özalcı" politikacı ve köşe yazarlarının da (samimi olduklarına inandığım bir biçimde) destek vermeleridir.

Hem bugün içine düştüğümüz ekonomik çıkmazın, belli bir anlayışın ve bu anlayışa bağlı olan sürecin kaçınılmaz sonucu olduğunu söyleceksiniz, hem de bu süreci başlatan insanı "büyük devrimci" olarak anacaksınız.

Türkiye'deki kamuoyunu sadece (benim sevmediğim ve pek de kullanmadığım bir terimle) "dönekler", (topluma yönelttikleri eleştirilerde haklılık payları olan ama eleştirilerinin nedenini Mustafa Kemal Atatürk'e dayamak gibi bir yanılgıyı ısrarla sürdüren) "ikinci Cumhuriyetçiler" ve (herkesi aptal yerine koyup ceplerini doldurmayı sürdüren) "fırsatçılar" değil, aynı zamanda kendilerine de saygısı olmayan insanlar yönlendiriyor.

Özalcı politikacılardan ve köşe yazarlarından biraz tutarlılık beklemek acaba çok mu ütopik bir davranış?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional