Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

19 Kasım 2001

Medya dünyamızda ikinci bir "kıran kırana savaş" yaşanıyor: "Dijital toto ihalesi".

"Dijital toto ile medyanın ne ilgisi var" demeyin. Bir defa, bu toto cep telefonları ile oynanıyor. Yani "Star" grubu, "Telsim" dolayısıyla bununla ilgileniyor.

İkinci olarak Türkiye çapında yaklaşık 22 bin toto bayii var, yani yaklaşık 22 bin satış noktası.

Sabah Grubu'nun Etibank dolayısıyla zora girmesinden sonra Doğan Grubu'nun "Yay-Sat" şirketi gazete dünyasındaki "dağıtım tekeli" haline geldi. Bu şirket Star'ı dağıtmıyor.

Yay-Sat'ın yaklaşık 28 bin satış noktası var. Bun karşılık Star, kendi olanaklaklarıyla yaklaşık 15 bin satış noktasında dağıtım yapıyor. Neredeyse, Yay-Sat'ın ancak yarısı kadar.

İşte kısaca "dijital toto" denilen ihaleyi alan birdenbire bu 22 bin satış noktasına hakim oluyor. Bu noktalarda gazete satma olanağına kavuşuyor.

Önce, ihaleyi "Star"ın kazandığı ilan edildi. Sonra bu ihale iptal edildi. Şimdi yeniden ihale yapılacak. Yeniden "dananın kuyruğu kopacak".

Bu arada Hürriyet Gazetesi, değerli Anayasa Hukuku Profesörü, politikacı, yazar Mümtaz Soysal ile Atatürkçü , değerli gazeteci İsmet Solak'ın işlerine son verdi. Yazılarının sayısı azaltılan değerli ekonomi yazarı Enis Berberoğlu da istifa etti. Böylece Hürriyet eski "çoğulcu" yapısı yerine "yeni bir siyasal-ideolojik çizgiye" oturma çabasında görünüyor.

Bu değişikliklerin Hürriyet'in bir hayli düşmüş olan tiraj sayılarına nasıl yansıdığını zaman gösterecek.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional