Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

28 Ağustos 2000

Politikadaki başarının sırrını uzlaşmacılıkta arayanlar galiba yanılıyorlar.

Sayın Başbakan Ecevit, başarısının sırrını inatçılıkta bulmuş görünüyor.

Eşiyle birlikte kurduğu DSP'de inat etti. Sürekli barajın altında ve Meclis'in dışında kalmasına aldırmadan inadını sürdürdü. Sonunda DSP'yi Türkiye'nin birinci partisi ve kendisini de Başbakan yaptı.

Sayın Deniz Baykal CHP'nin genel başkanı olmakta inat etti. Sonunda oldu da. Sonuç olarak, partisini barajın altında ve Meclis'in dışında bıraktı ve genel başkanlıktan istifa etti ama görünüş odur ki, yeniden CHP Genel Başkanı olmakta inat ediyor. Ecevit örneği geçerli ise, bu inadında başarıya da ulaşabilir, ama eğer yeniden Genel Başkan olabilirse, partisi bu kez yüzde 8,5 oyu bile yakalayabilir mi o ayrı soru.

Memurlar için hazırlanan Kanun Hükmündeki Kararname krizi bitti diyenler, olaya bu inat ögesi açısından bakarlarsa, Pazar günkü Hürriyet'in manşetinde belirtilen, "Çankaya'nın yetkileri kısılacak" mesajının anlamını daha iyi değerlendirebilirler.

Dilerim bazı durumlarda liderleri başarıya götüren inat, başka bazı durumlarda kendilerine zarar vermez ve ülkeyi de yeni bunalımlara sürüklemez.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional