Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

LOZAN ZAFERİNİ REDDETMEK?
 

TEHLİKELİ OYUN:

HAYALPEREST SİYASET, HAYALÎ BİR TARİH ÜRETİYOR!

* * *

LOZAN, Osmanlı İmparatorluğu'nu yok eden, Anadolu'yu, İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Yunanlar, Ermeniler arasında paylaştıran SEVR'i geçersiz kıldığı için bir ZAFERDİR!

(Bu nedenle, hangi konuda olursa olsun, bir karşılaştırma yapılacaksa, ölçütler SEVR anlaşmasının koşullarıdır.)

* * *

LOZAN, ekonomik olarak çökmüş, savaşta yenilmiş ve topraklarının paylaşılması için işgal edilmiş Osmanlı İmparatorluğu'nun yerine, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti'ni, bağımsız ve egemen yeni bir devlet olarak ilan etme olanağı verdiği için bir ZAFERDİR!

* * *

LOZAN, kimileri bir kaç yüzyıllık, kimileri ise binlerce yıllık emelleriyle Anadolu'yu işgal etmiş olan İngilizlere, Fransızlara, İtalyanlara, Yunanlara, Ermenilere karşı, Anadolu'nun Türklere ait olduğunu onaylattırdığı için bir ZAFERDİR!

* * *

LOZAN, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1912 Uşi (başka bir -küçük- Lozan) anlaşmasıyla İtalyanlara ve Balkan Harbi'nde Yunanlar'a karşı kaybettiği adalardan bazılarını (Gökçeada, Bozcaada, Tavşan adaları ve 3 milden yakın adacıklar) kurtaran bir anlaşma olduğu için ZAFERDİR!

(Sonradan bu küçük adacıklar, AKP iktidarı zamanında 2004-2008 yılları arasında Yunanistan tarafından işgal edilmiştir.)

* * *

LOZAN, Yunan'ı Batı'da denize döken, Ermenileri Doğu'da mağlup eden Türkiye Büyük Millet Meclis'i ordularına, tüm Anadolu'nun egemenliğini verdiği için bir ZAFERDİR!

* * *

LOZAN, Osmanlı'nın kanını emen, onu sömürge haline getiren Kapitülasyonları kaldırdığı için büyük bir ZAFERDİR!

* * *

LOZAN, savaşta son ekonomik ve askeri kaynaklarını tüketmiş olan bir başkomutanın, bir liderin, barış masasında, müzakerelerle kazandığı yeni bir ZAFERDİR!

* * *

LOZAN'ı inkâr etmek, ancak iç ve dış politikaya kapkaççı bir işportacı fırsatçılığı ile HAYALPEREST BİÇİMDE yaklaşanların cüret edebilecekleri çok tehlikeli bir oyundur:

LOZAN'ı karalıyarak ülkeyi Ortadoğu'da sonu belirsiz maceralara sürüklemek isteyen HAYALPERESTLER, bu tavırlarıyla oturdukları koltukların meşruiyetini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti'ni bile uluslararası camiada tartışmaya açtıklarının farkında değildirler!

Yoksa farkındadırlar da bilhassa mı yapıyorlardır?


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional