Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ VE MECLİS DIŞINDAKİ PARTİLER: TKP
 

Perşembe günü ÖDP'nin Anayasa değişiklik paketi karşısındaki tutumunu özetleyerek vermiştim.

Bugün TKP bildirisinin anahatlarını siz değerli okurlarımla paylaşıyorum:

TÜRKİYE HEM 12 EYLÜL'DEN HEM AKP'DEN KURTULMALIDIR!

AKP'nin yeni değişiklik paketi, 12 Eylül faşizminin devrettiği Anayasa'yı özünde demokratikleştirmek bir yana, onun halk ve emek düşmanı karakterini pekiştirmektedir.

Paketin yüksek yargı ile ilgili olan ve özünü oluşturan bölümleri, AKP hükümetini her türlü sınırlamadan, denetimden ve yargılamadan korunmuş bir diktatörlüğe hazırlamaktadır...

...AKP'nin TBMM gündemine getirdiği Anayasa değişikliği paketi, 12 Eylül faşizminin halkımıza dayattığı Anayasa'nın yürütmeyi, yani hükümeti güçlendirmeye dönük düzenlemelerini pekiştirme amacı taşımaktadır.

AKP, bu değişiklikleri kendi iktidarını güçlendirmek, mutlaklaştırmak ve yıkıcı icraatlarını hızlandırmak için arzulamaktadır.

Bu nedenle paketin odağında yüksek yargıyı hedef alan kapsamlı ve kabul edilmesi olanaksız öneriler yer alıyor.

Hükümet partisi kimseye hesap vermemek, hiçbir kuralla sınırlanmamak ve her konuda son sözü söylemek istiyor...

...Bugünkü hükümetin yoksullara, ezilenlere, işçilere, köylülere özgürlük ve demokrasi getireceğine ilişkin bir inanç, eğer sahiplerinin iyi niyetinin ürünüyse, derhal terk edilmeli; AKP iktidarıyla her tür pazarlık kapısı kapatılmalıdır.

Emekten yana partilerin, sendikaların, aydınların bu paket karşısındaki biricik tutumu, topyekûn ve ikirciksiz ret olmalıdır.

Türkiye'nin bütün ilerici, yurtsever, devrimci birikimi ve halkımız, 12 Eylül faşizmi ile hesaplaşmayı bugünkü hükümetle hesaplaşmayla birleştirmek; 12 Eylül Anayasası'yla birlikte bugünkü hükümetten kurtulmak için harekete geçmek durumundadır...

...12 Eylül Anayasası, tıpkı AKP gibi, işçiye düşmandır... emekçinin hakkını aramaması için her tür önlemi alırken, sanki AKP hükümetini düşünmüştür.

12 Eylül Anayasası, emekten yana sol partilerin faaliyetlerini büyük ölçüde kısıtlamıştır.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, 12 Eylül Anayasası, zaman içinde yapılan eklerle özelleştirmeciliğin de içine sindirildiği bir Anayasa olmuş; AKP hükümetinin devlet işletmelerini yağmalayıp yerli ve yabancı tekellere peşkeş çekmesine yasal dayanak sunmuştur.

12 Eylül Anayasası işçiye, emekçiye, halka, sola düşman bir anayasadır. Bu anayasayı işçiye, emekçiye, halka, sola düşman bir siyasi iktidarın özünde değiştireceğini düşünmek büyük saçmalıktır.

12 Eylül Anayasası'nın bu halk düşmanı özüne, geçmişte ve bugün siyasi iktidarların aynı doğrultudaki uygulamalarına ve AKP'nin 'demokrasi' adına sürdürmekte olduğu faşizan açılımlarına karşı mücadele yoğunlaştırılmalıdır.

Paket, sahibinin elinde patlamalıdır.

* * *

Sevgili okurlarım, medyada fazla yer bulmayan, Meclis dışındaki partilerin anayasa değişiklik paketi karşısındaki tutumlarını aktarmaya başladığım yazı sizden büyük ilgi ve destek gördü.

Yarın Halkın Kurtuluş Partisi ile devam edeceğim.

Özellikle Ankara İl Sekreteri'nin anlattıkları çok ilginizi çekecek sanırım.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional