Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

HAYDARPAŞA GARI'NDAKİ OLAY
 

Sevgili okurlarım Salı günü "Devlet Demiryollarında ve Haydarpaşa'da Neler Oluyor" başlıklı yazıma, aynı gün, iki imzalı resmi bir yanıt geldi.

Kendilerine teşekkür ediyor ve söz verdiğim üzere önce o yanıtı aynıyla yayınlıyorum.

"Yazınızda konu edilen Boğaziçi Ekspresi, 18 Mart 2010 tarihinde Haydarpaşa Gar'a tehirli olarak gelmiş, peronların dolu olması nedeniyle peronun baş tarafına alınmış, ancak trenin geliş ve yeri bilgilendirme panosundan ve anons sistemiyle yolculara duyurulmuştur.

Bu çerçevede, görev alanları konusunda eğitilen danışma görevlilerimizin trenlerimizin durumlarıyla ilgili bilgi sahibi olmamaları mümkün olmadığı gibi, garlarımızda ve trenlerimizde görevli personelimiz yolcularımıza her zaman, her konuda yardımcı olmaktadır.

Diğer taraftan, Gar içerisinde kafe bulunmamaktadır. Yolcuların iskele yanındaki büfede oturmaları durumunda anonsu duymamaları muhtemeldir. Yine de meydana gelen aksaklıkta Kuruluşumuzun herhangi bir ihmali olmamasına karşın, tüm personelimiz bu konuda uyarılmıştır.

Kuruluşumuzun yolcularımızın şikayetleri konusunda son derece hassasiyet gösterdiğini bildirir, çalışmalarınızda başarılar dileriz."

* * *

Tabii tahmin edersiniz ki, bu yanıtı derhal, bana yakınmayı iletenlerle paylaştım.

Onların söyledikleri şöyle:

Oturdukları yer garın dışında bir kafe değil, garın içinde restoran hizmeti de veren bir yermiş.

Böyle yerlere genelde kafe dendiği ve kendileri de yemek yemedikleri, kahve ve çay içtikleri için bana anlatırken lokanta dememişler, kafe demişler.

Oradaki garsonların da kendilerine çok yardımcı oldukları ayrıca belirttiler.

Yani anonsun duyulmama olasılığı pek yok.

Zaten tam Ankara'dan telefon geldiği anda trenin hangi peronda olduğu bilgisini de almışlar.

Ama bütün bu karışıklık, bu bilgi kendilerine geç geldiği için olmuş.

Esas yakındıkları konu, trenin kaç dakika rötarı olduğunu, ne zaman geleceğini ve hangi perona gireceğini önceden öğrenememeleri.

Benim üzerinde durduğum husus da bu zaten:

Bu iletişim ve teknoloji çağında niçin bu bilgiler dakik olarak panoya ve danışmadaki memurlara iletilemiyor ve halkla paylaşılamıyor!

Çünkü, tren geldikten sonra yapılan anons duyulmamış bile olsa, Danışma'nın önceden trenin geliş saati ve peronu hakkında bilgi veremediği ve panoda da bu konuda bir açıklama olmadığı kesin.

* * *

Son bir husus da yollanan açıklamanın genel yaklaşımı ile ilgili:

Yazımda, Danışma'da çalışan bir hanım memurun, karşılanamayan ve ne yapacağını bilemeyen yolcuya yardımcı olduğunu ve Ankara'daki kızıyla temas ederek sorunun çözümüne katkıda bulunduğunu belirtmiş ve kendisine teşekkür etmiştim.

Açıklamayı ben yazsaydım, şikayeti yapanları suçlamak yerine, sorunun teknik hatalardan kaynaklandığını belirtir, "Ama Danışma'da yolcumuza yardım eden o memur hanım gibi bütün personelimiz üstün bir hizmet anlayışıyla her türlü teknik hatayı telafi etme gayreti içindedirler." diye bitirirdim.

Böylece hem şikayet eden müşteriyi suçlayarak yabancılaştırmaz, hem kendi personelimi onore eder, hem de iyi niyetimi açıklamış olurdum.

İlgi gösteren ve "tüm personeli bu konuda uyaran" yetkililere teşekkür ederim ama sorunun oradaki personelden değil, tren seferleriyle ilgili olarak DDY'nin işletim ve iletişim sistemindeki bir eksiklikten kaynaklandığını sanıyorum.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional