Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

AKP'NİN "F KLAVYE" AÇILIMI
 

AKP, iktidara geldiğinden beri güzel sözler söylüyor, güzel sloganlar oluşturuyor.

"Herkesi kucaklamak", "Demokratik açılım", "Ermeni Açılımı" "Sistemin askeri etkilerden arındırılması", "Yargı reformu" gibi.

Ama eylemleri bu güzel sözlere uygun değil.

"Herkesi kucaklamak" derken bürokratik kadrolardan, ihalelerin verilmesine kadar, belediye uygulamalarından, mahalle baskılarını teşvik edici söylem ve eylemlere kadar, her aşamada, her düzeyde ayrımcılık yaptı ve yapıyor.

"Demokratik açılım" derken, Türkiye'ye gelen ve terör örgütü liderinin emrini uyguladıklarını, pişman olmadıklarını söyleyen kişilere yaptığı muameleyle hukuku eğip büktü, Hukuk Devleti kavramını yozlaştırdı.

"Ermeni açılımı" dedi, Ermenistan'la imzalanan protokoller şimdiden ölmüş görünüyor, üstelik "Soykırım iddiaları" tüm gücüyle Türkiye'yi kuşatmaya devam ediyor.

"Sistemin askeri etkilerden arındırılması" derken Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı oluşturulan ve bazılarının içi boş çıkan iddialar ve saldırılarla haksızlık ve aşırılık çizgisine düştü.

Darbe teşebbüslerine ilişkin yargılamalarda, hüküm giymemiş gazetecilerin, bilim insanlarının ve politikacıların çok uzun süre tutuklu kalmaları dolayısıyla kamuoyu vicdanını zedeledi.

"Yargı reformu" adı altındaki önerileri, yargıyı siyasetin kuşatmasına olanak veren, özellikle yüksek yargıyı siyasetin etkilerine açan nitelikte görüldü.

"Reform" diye, yargının bağımsızlaştırılması, tarafsızlaştırılması ve güçlendirilmesine değil, tam tersine siyasal iktidarın etkisine girmesine yol açacak önerileri kamuoyuna duyurdu.

Bu çerçevede bakıldığında AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in "F klavye" açılımını da kuşkuyla karşılamak olanaklı.

Ama ben yapı olarak iyimser bir kişiyim.

Ayrıca politikacı bile olsalar insanların söylediklerine, aksi görülene kadar, inanırım.

Bu nedenle Erdem'in girişimini samimi ve sonuç verecek bir girişim olarak karşılıyor ve destekliyorum.

* * *

Haberlere göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Türkçe yazmaya daha uygun olan F klavyenin yaygınlaştırılması için çalışma başlatmış.

İlk olarak üretici firmalara F klavye imalat şartı getirilmesi planlanıyor.

Erdem, yerli üretici firmalar ve Türk Dil Kurumu ile görüştüğünü belirterek, "Toplumun önüne F klavye seçeneğini koymalıyız" diye konuşmuş.

Bence çok doğru bir yaklaşım.

Erdem, F klavyenin dizüstü bilgisayarlarda yaygınlaştırılması halinde toplumun büyük bir bölümünün F klavyeye döneceği görüşünde.

Ayrıca okullardaki bilgisayarların klavyelerini de F klavyeye dönüştürmeyi planladıklarını dile getirmiş.

Bütün bunlar çok güzel şeyler.

Fakat iktidarın karar mekanizması açısından bu önerilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından benimsenip benimsenmediğini merak ediyorum.

Çünkü hepimiz biliyoruz ki AKP iktidarı, Erdoğan demek.

Dilerim Erdem, Başbakan'ın da desteğin alır, bu güzel projeyi hayata geçirir.

Bu konuda yazmayı sürdüreceğim.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional