Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

İNTERNET GAZETECİLİĞİ-KLASİK GAZETECİLİK-V


 

Sevgili okurlarım bugün çok önem verdiğim İnternet gazeteciliği ile ilgili tartışmaya okur mektuplarıyla devam ediyorum.

* * *

Ali İnan: "İnternet üyesi olmama rağmen her gün Cumhuriyet gazetesi alırım. Basılı gazetenin tadı başka, yanınızda taşıyabilir, boş zamanlarınızı (yolculuk, durakta beklerken vs.) en güzel değerlendirmenin yolu basılı gazetedir. Daha sıcak ve yazarla yüz yüze hissi verir....

Ahmet Saraçoğlu: "Tamam İnternet'in yararı yadsınamaz ama önemli gördüğünü arşivlemek, arkadaşına okutmak ayrı bir haz. Her kişinin İnternet'i olamaz (yada kullanamaz) ama bir gazetesi olur ya da okuyacak bir gazete bulabilir. Bilmem ama ben kırk yıldır Cumhuriyet okurum, İnternet'te bakmak haftada bir belki."

Yusuf Gezgör: "İlkokula giderken ilk hatırladığım,babamın sabah erken Cumhuriyet gazetesi aldığı idi.Başında tek saç teli ile Profesör Nümbus. Dedektif Nik.. Hiç unutamadıklarım. Okulda öğretmenlerimiz Cumhuriyet okurdu.

Cumhuriyet okurlarını yıllar yılı gözlemlerim; Cumhuriyet okuru naziktir, düşüncelidir, duyarlıdır, çevrecidir. Promosyonlu gazeteleri almaz ve okumaz. Kitap okur, evinde mutlaka bir kitaplığı vardır. Cumhuriyet okuru genellikle bir dernek ve cemiyet üyesidir. Cumhuriyet okuru adaletlidir, emekten ve çalışandan yanadır. Cumhuriyet okuru gazetesinin gerçek tiryakisi ve gerçek sahibidir ve bu bilinci taşır. Cumhuriyet okuru laik ve Atatürkçüdür. Yine Cumhuriyet okuru ülkesini kuru kuru seven kişi değil, üretken ve düşünen bir kimlikte olması nedeniyle ülkesinin sevdiği bir kişidir. Gazetemiz Cumhuriyet'in felsefesi bazılarına ters gelse bile 'Cumhuriyet yazdıysa doğrudur' dedirten gazetedir.. Çağdaşlığın ve Aydınlanmanın ışığı Cumhuriyet..."

Ünver Ünlü Bayramlı: "Ben de sizin gibi üçüncü grupta yer alıyorum ve klasik gazeteciliği İnternet gazeteciliğine göre daha çok seviyorum. Ancak düzenli olarak okumadığım, görüşlerini beğendiğim ve merak ettiğim köşe yazarlarını takip etmek için İnternet gazeteciliğini kullanıyorum. Farklı farklı gazeteleri ve yorumları takip etmek anlamında İnternet gazeteciliğinin inanılmaz faydası var. Ulaşmak kolay ve ekonomik. Ayrıca İnternet gazeteciliğini öğrencilerime daha kolay okuma alışkanlığı kazandırabilmek için yönlendiriyorum. Ancak bir gazeteyi elime almadan didik didik okuma zevkin İnternette asla bulamıyorum.

İnternet gazeteciliğinin klasik gazeteciliği yok edebileceğine de inanmıyorum. Cumhuriyet İnternette yayınlanmasına ve abone olduğum aylık dergilerin web siteleri olmasına rağmen benim onları satın alma alışkanlığımda bir değişiklik olmadı..."

Merve Çoban: "Güncel haberleri takip etmek, son dakika olaylarına daha çabuk ulaşabilmek ve yorumlayabilmek göz önüne alındığında İnternet ortamı bana hep cazip gelmiştir. Ancak güncel siyasi olayların analiz edilmesi, bu analizlerin daha kolay incelenmesi, makalelerin yayınlanması ve bunların okunabilmesi, ulaşılabilmesi açısından gazeteler daha cazip durumdadır. Bir de gazetelerin romantik kokusunun vazgeçilmezliği ayrı bir durumdur.

Özetle bana göre klasik gazeteciliği ve İnternet gazeteciliği birbirinin tamamlayıcısı durumdadır."

* * *

Okurlarımızdan çok ilginç gözlemler geldi gördüğünüz gibi...

Konuya değinmeyi sürdüreceğim.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 25 Mart 2024

Valid HTML 4.01 Transitional