Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

İNTERNET GAZETECİLİĞİ-KLASİK GAZETECİLİK-IV


 

Sevgili okurlarım, bugün İnternet gazeteciliği ile ilgili tartışmaya okur mektuplarıyla devam ediyorum.

* * *

Cem Karacaoğlu: "İnternet bir habere, bilgiye erken ve hızlı ulaşma konusunda ne kadar yararlı ise de bu tür şeyleri elde etmek için bizim yapmamız gereken uğraşı yok eden de bir olgu.

Ben yurtdışında yaşadığımdan dolayı Cumhuriyet'i İnternetten okuyorum ve takip ediyorum.

Yalnız burada ilginç olan, gelişen (özellikle ŞOK haberler) olaylar karşısında Türk basını ile yabancı basın arasındaki yorum farklılıklarını karşılaştırmak konusunda İnternet bana çok yardımcı oluyor.

...İnternetin bize sunduğu hazır hantal bilgi özellikle gençler arasında gördüğüm kadarıyla bizleri tembelliğe itiyor."

* * *

Hakkı Altınok: "Otuz yıllık Cumhuriyet okuruyum. Cumhuriyet bizim evin bir ferdi oldu. Sabah biraz geç alsam eksiklik duyuyorum.

Ben günde iki gazete alıyorum. Diğer gazeteleri İnternetten okumaya çalışıyorum. Aldığım Cumhuriyet ve Vatan gazetelerini aynı zamanda İnternetten de izlemeye çalışıyorum. Çünkü yazılı basının yerini sanal gazetecilik tutmuyor."

* * *

Ali Güngör: "Kendinizi bir sahil kenarında düşünün. Denizin iyot kokusuna karşı, güneşi yüzünüzde hissedeceğiniz bir oturma bankında...

Dizüstü bilgisayarınız cebinizde mi acaba? Hadi eğer sığdırabildiyseniz cebinizden çıkarıp açın, Haber portallarını şöyle bir sörfleyin...

Yok daha küçük bir elektronik haberleşme aracı daha iyi diyorsanız cep telefonunuzu deneyin... Telefonlara eklenen her yenilik gibi internetten gazete okuma işine soyunabiliriz küçük ekrandan denizi koklarken...

Eğer çok rüzgar yoksa sanırım babadan gördüğümüz gazete galiba daha iyi. Eğer rüzgar varsa kuytu bir yer gazete okuma keyfi için denizi bir süre için unuturuz.

Bence kağıttan mamul gazete hiç ölmeyecek ayni radyo gibi..."

* * *

Bünyamin Yüksel: "Cumhuriyet gazetesi İnternet abonesiyim. Arada sırada gazete alıyorum. Maliyetleri indirmek için, gazete 8 sayfaya düşürülmeli ve önemli haberlerin özeti verilmeli, altına İnternet adresi yazılmalı.

Çevrecilik adına ve de maliyetler için bu kaçınılmaz olacaktır."

* * *

Handan Ersin: "Ben bir Cumhuriyet aşığı olarak İnternetten aboneyim ama bana hiçbir keyif vermediğinden, yine de gazetemi alıyor ve büyük keyifle okuyorum.

Elbette İnternet gazetesinin de çok iyi tarafları var. Haberlerin anında portalda yayınlanması gibi, arşivlere kolayca ulaşmak gibi. Şimdi İnternet olmasaydı size nasıl yazı yazabilecektim örneğin.

Ancak ben gazeteme dokunmalıyım, keyifle her satırına kadar okumalıyım. Bunlar da pc başında olmuyor. Yani kısacası bendeki Cumhuriyet aşkından mı nedir, illa dokunmam lazım."

* * *

Okurlarımızdan çok ilginç gözlemler geldi gördüğünüz gibi...

Bu konuyu irdelemeyi sürdüreceğim.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional