Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

ERMENİ OLAYININ BOYUTLARI VE SEVR PARANOYASI(!)

Sevgili okurlarım, Fransız Parlamentosu'nun kabul ettiği, "Ermeni Soykırımını Kabul Etmeyenlere Ceza Uygulaması" yasa tasarısı ne anlama geliyor?

Fransız Senatosu tarafından da kabul edilmesi gereken ve ancak Cumhurbaşkanı tarafından imzalanınca yasalaşacak olan bu tasarı, acaba sadece Fransa'nın bir münasebetsizliği mi?

Yoksa çok daha derin ve etkin bir tehlikenin işareti mi?

Türkiye'de de pek çok kişi, yabancı propagandaların etkisinde kalarak, "Yahu kabul edelim gitsin şu Ermeni Soykırımını. Böylece Ermeni iddialarının baskısından kurtuluruz" demiyor mu!

Acaba konu bu kadar basit mi?

* * *

Çeşitli ülkelerdeki bu Ermeni Soykırımı Yasaları'nın bir işlevi de kamuoyu oluşturmak ve özellikle de gençleri bu "bilgi" ile yetiştirmektir.

Örneğin Fransa, İsviçre gibi ülkelerde, Ermeni soykırımı'nın olup olmadığını tartışmak zaten olanaklı değilken bir de bu yeni tasarı ne anlama gelmektedir?

Ünlü tarihçi Prof. Bernard Lewis, "Ermeni soykırımı yoktur" dediği için Fransa'da yargılanmış ve cezaya çarptırılmıştır.

Türkiye'de bir siyasal partinin genel başkanı olan Doğu Perinçek'in, aynı nedenle İsviçre'de savcılık tarafından ifadesi alınmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Ermeni Soykırımı Yasaları'nı kabul eden eyaletlerde, okullarda Türkler'in Ermeniler'i soykırıma uğrattıkları, resmi bir tarih konusu olarak okutulmaktadır.

Bu eğitimin sonunda, yakın bir tarihte dünyayı yönetecek kişilerin beyinleri bu konuda yıkanmış olacak, tarihin çok tartışmalı bir konusu dogmatik bir inanç olarak dünyaya egemen kılınacaktır.

İşte bu yeni tasarı bütün bu "eğitim faaliyetlerinin" güçlendirilmesi ve bundan sonra planlanan aşamalara olanak hazırlanması amacıyla gündeme getirilmiştir.

Nedir bu planın aşamaları:

Önce Soykırımı tanı.

Sonra Tazminat ve toprak ver.

* * *

28 Ocak 2006 tarihinde ajanslardan geçen şu habere bakınız:

"Aşırı milliyetçi Ermeni partisi Taşnaksütyun, Türkiye'den gelecekte toprak talep edebileceklerini söyledi.

Taşnaksütyun sözcüsü Giro Manoyan, 'Türkiye'den toprak talebi şu an dış politika gündeminde bulunmuyor ancak bu ileride de bulunmayacağı anlamına gelmiyor' dedi.

Erivan'da bir yuvarlak masa toplantısında konuşan Giro Manoyan, hiçbir Ermeni hükümetinin, Türkiye'den asla toprak talep etmeyeceklerini söyleyemeyeceğini söyledi ve 'Hiçbir Ermeni Hükümeti bunu yapamaz çünkü bana göre Ermeni halkı böyle bir Hükümetin iktidarda kalmasına asla izin vermez' diye konuştu.

Milliyetçi Taşnaksütyun sözcüsü, Ermenistan yönetiminin şu anda böyle bir talepleri olmamasına karşın 'Bugün böyle taleplerimizin olmaması, yarın da olmayacağı anlamına gelmiyor' dedi.

Ermeni basını, Taşnaksütyun'un bu açıklamasının ardından, 'Ermeni Devrim Federasyonu'na (Taşnakşütyun) göre, Ermenistan, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanımıyor' yorumu yaptı. Ermeni basınında çıkan haberlerde Ermenistan'ın gelecekte Türkiye'den 1915 öncesinde Ermeniler'in yoğun biçimde yaşadığı Türkiye topraklarını isteyebileceği belirtildi."

* * *

Bu kadar açık ve net konuşmalar karşısında hâlâ Anadolu üzerindeki emperyalist emelleri "Sevr Paranoyası" diye hafife alanlara bilmem ne demeli!


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 22 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional