Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

MUHALEFET HER ŞEYE KARŞIN ÇALIŞIYOR (MU?)

 

İki haftadır AKP iktidarının icraatı üzerine yazdığım eleştiri yazılarına, iki milletvekilinden yanıt geldi.

İlk yanıt, yeni Türk Ceza Yasası ile getirilen "örtülü af" olayının açığa çıkarılmasına ilişkin:

DYP milletvekili Dursun Akdemir, Meclis'te, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, yeni Türk Ceza Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle, Türkiye genelinde, kaç hükümlünün serbest bırakıldığını ve bunların hangi suçlardan hüküm giymiş olduklarını, ayrıca kaç sanığın hakkındaki davanın bu yasaya göre düşürüldüğünü ve bunların hangi suçlardan dolayı yargılandıklarını soruyor.

Adalet Bakanı bu soru önergesini yanıtlarsa, kamuoyu da, yeni Türk Ceza Yasası'nın "örtülü af" etkisini ayrıntılarıyla öğrenecek.

Ben Türkiye'nin ancak demokrasinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile kurtulacağına inandığımdan, bu soru önergesinin de parlamenter gelenekler çerçevesinde en çabuk zamanda ve en ayrıntılı biçimde yanıtlanacağını umut etmek istiyorum.

Tabii AKP iktidarının "demokrasiyi" sadece kendisi için istediğini ve böyle yorumladığını biliyorum. Örneğin milletvekillerinin dokunulmazlıklarının daraltılması konusunda verdikleri sözü böyle bir anlayışla rafa kaldırdıklarının bilincindeyim.

Ama yine de "umut" güzel şey.

İkinci yanıt CHP milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Kılıçdaroğlu eski Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü.

Hem aydın, hem çalışkan, hem namuslu; tam bir sosyal demokrat milletvekili.

Ne yazık ki yaptıkları aynen, örneğin Onur Öymen'in çok olumlu olan ve genellikle kamuoyuna yansımayan çabaları gibi, CHP'nin oligarşik yönetiminin olumsuz gölgesinde kalıyor ve gerekli desteği bulamıyor.

Kılıçdaroğlu, yolladığı elektronik mektupta, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri olarak, çok titiz ve dikkatli bir çalışma içinde olduklarını belirtiyor.

AKP'nin, 2005 Bütçesi'ne eklediği bir madde ile emekli öğretim üyelerinin işlerine son vererek devlet üniversitelerine darbe vuracağını öğrendiğim Şükrü Kızılot'un makalesine, kendisinin verdiği bilgilerin temel oluşturduğunu belirtiyor.

Yetim kız çocuklarının işe girmeleri halinde aldıkları 350-400 milyon gibi düşük bir aylığın bile AKP tarafından kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda vermiş oldukları yasa tasarısının da komisyonda bekletildiğinden yakınıyor.

SSK Hastahanelerinin, kurumun elinden alınmaya çalışıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, mektubunda "Bütçede tasarruf yapacağım diye yola çıkan AKP'nin gücü, daha çok garibanlara yetiyor." diyor.

Sevgili okurlarım, hiç kuşkusuz, Meclis'te çok değerli, çok çalışkan, çok birikimli ve çok dürüst pek çok milletvekili var.

Ama ne yazık ki CHP'nin yönetiminin, genel kamuoyundaki olumsuz ve sosyal demokrat kamuoyundaki çok çok kötü imajı yüzünden bu değerli milletvekillerinin yaptıkları da "güme gidiyor".

Bundan da sadece CHP ve Meclis değil, tüm Türkiye zarar görüyor.

Yazık, çok yazık.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional